Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

DONE DEAL: Solanke till Bournemouth

Bild till nyheten

Liverpool FC bekräftar att man accepterat ett bud på Dominic Solanke värt £19M.

Paul Joyce och James Pearce, två av de mest trovärdiga journalisterna vad gäller Liverpoolrelaterade nyheter, skrev tidigare under eftermiddagen att klubben är i förhandlingar med Bournemouth gällande en försäljning av Dominic Solanke.

Pearce skriver nu på Twitter att Liverpool har accepterat budet.

– Wow, det gick snabbt. Liverpool har kommit överens med Bournemouth om en övergång för Dominic Solanke värd 19 miljoner pund, skriver han på Twitter.

Echo-journalisten skriver också att det finns klausuler i övergången som kan göra att övergångssumman blir större. Plus att LFC har en återköpsklausul.

Kort efter att Pearce tweetat om övergången bekräftas den på Liverpools officiella hemsida, där klubben tackar Solanke och önskar spelaren lycka till i framtiden.

Dominic Solanke var under veckan nära att slutföra en låneövergång till Crystal Palace, men den kollapsade i sista stund. Nu blev det alltså Bournemouth på en permanent övergång för den unge engelsmannen istället.

Solanke, som bara är 21 år, har haft problem med flertalet småskador under säsongen och har därför spelat 0 matcher med A-laget. Både Divock Origi och Daniel Sturridge har gått före i kön till anfallspositionen. Totalt blev det ett mål på 27 spelade matcher i klubben för Solanke.