Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

– Måste behålla lugnet

Bild till nyheten

Dejan Lovren menar att spelarna måste fortsätta som vanligt, trots att de åkte på den första förlusten för säsongen i matchen mot Manchester City.

För första gången denna säsong lämnade Liverpool planen utan poäng i en Premier League-match. Istället för att hänga med huvudena menar Dejan Lovren att spelarna väljer att se till det faktum att Liverpool fortsatt leder ligan, redan har spelat båda matcherna mot Manchester City, och spelat borta mot fyra av topp sex-lagen.

– Snacket i omklädningsrummet efter förlusten handlade om att behålla lugnet. Det är många matcher framför oss, vi vet att säsongen är lång. Vi är fortsatt i ligaledning. Ingenting har förändrats, säger Lovren till Liverpool Echo.

– Vi måste behålla lugnet, behålla fokuset på nästa match. Vi kan inte blicka bakåt. Om vi vinner eller förlorar, vi får inte blicka bakåt.

På förhand var det många som menade att matchen mot Manchester City skulle avgöra vem som blir ligasegrare i maj.

– Folk satte frågetecken kring oss innan säsongen började, och redan nu sa de att det var matchen som skulle avgöra ligan. Det fungerar inte så i fotboll. Det gäller att ta det match för match, så får vi se vad som händer i slutet av säsongen.

Manchester City blev alltså det första laget att vinna mot Liverpool denna Premier League-säsong.

– För dem är det en stor seger, vi har ju varit obesegrade såhär långt, säger kroaten.

Förra året vann Liverpool mot Manchester City och stoppade deras segersvit. De ljusblå slog snabbt tillbaka och vann ligan överlägset. 

– Det påminner om förra säsongen, fast tvärtom, då vann vi mot dem.

– Vi måste acceptera läget. Precis som när vi har vunnit under säsongen så håller vi lugnet trots förlusten. Vi fortsätter tillsammans framåt.