Redaktören spår laget mot Wolves

Bild till nyheten Redaktören spår laget mot Wolves
Krävs ingen Einstein för att räkna ut att Klopp kommer att ställa ett nytt lag på benen i FA-cupmötet mot Wolves på måndag kväll. Så här går redaktör Ehnbergs tankar.

Vilken julmånad! Åtta segrar av nio möjliga, ligaledning med fyra poäng och ett stundande slutspel i Champions League.

Men efter den snöpliga 1-2-förlusten mot Man City är det väntat att Jürgen Klopp ger merparten av sina nyckelspelare välbehövlig vila.

Det verkar förnuftigt. Det var många slitna ansikten efter slutsignalen på Etihad i torsdags.

Mo Salah och Roberto Firmino har varit involverade i samtliga 28 liga- och cupmatcher så här långt. Salah har startat i 26 av dessa och Firmino 23, resten har varit inhopp.

Virgil van Dijk har startat flest matcher än någon annan i truppen. Ligacupmötet mot Chelsea i september är den enda han har stått över och då handlade det om en revbensskada.

Sadio Mané (25 starter) och Gini Wijnaldum (24) är andra som haft ett synnerligen pressat spelschema.

Det är läge att ställa ett nytt lag på benen mot Wolves på måndag kväll, vilket innebär att Alisson, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Salah och Firmino får välförtjänt återhämtning inför det tuffa bortamötet mot Brighton nästa lördag. 

Redaktörens lag mot Wolves:

Simon Mignolet – Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Dejan Lovren, Alberto Moreno – Jordan Henderson (C), Naby Keita, Adam Lallana – Xherdan Shaqiri, Daniel Sturridge, Divock Origi

Avbytare: Sadio Mané, James Milner, Curtis Jones, Rafael Camacho, Conor Masterson, Ki Jana-Hoever, Kamil Grabara

Kommentar:

Att Mignolet vaktar buren tar jag för givet, liksom att polacken Grabara tar plats på bänken. 

I försvaret blir det knepigare eftersom Klopp har skador på Matip, Gomez och Nat Phillips, samt att Clyne stuckit på lån till Bournemouth.

Han har tidigare uttalat att Fabinho är back-up som mittback och därför tror jag att brassen får chansen bredvid Lovren och att VVD får stanna hemma.

Alexander-Arnold har precis gjort comeback efter sin fotskada och bör vara fräsch. Å andra sidan kan den spännande portugisen Rafael Camacho (till höger på bilden ovan) få sin debut. Han har tränat kontinuerligt på Melwood sedan i somras och värderas högt av Klopp och staben.

Detsamma gäller 17-årige scousern Curtis Jones (bild ovan  som svarade för flera fina insatser under pre-season. Han bör åtminstone få plats på bänken.

Enligt halvseriösa källor ryktas det också om att den 16-årige högerbacken Ki-Jana Hoever, som varit sensationell för U18 och U23 sedan övergången från Ajax, kan bli involverad.

Egna produkten Adam Lewis, kapten för U19 i UEFA Youth League, är en annan som nämns. Kan spela både defensivt och offensivt ute till vänster och har en härlig vänsterfot.

Av de mer rutinerade herrarna tror jag att Klopp väljer att ta med Sadio Mané och James Milner på bänken, båda utbytta i andra halvlek i torsdags. 

FA-cupen är visserligen världens äldsta turnering, men med tanke på vår ligaplacering, täta spelschema och stundande åttondelsfinaler mot Bayern München, så gråter kanske ingen blod om det skulle bli respass mot "Vargarna".

Å andra sidan är det en buckla att kriga om. Liverpool FC handlar om att vinna titlar och truppen är tillräckligt bred och stark för att slåss på flera fronter. Men det får inte ske på bekostnad av utbrända nyckelspelare.

Mitt tips: 2-1 till oss efter förlängning. Naby Keita blir matchhjälte.

Värt att notera:

  • VAR, Video Assistance Referee, tillämpas i FA-cupen
  • I 3:e omgången gäller omspel vid oavgjort. Från 4:e omgången gäller dock inget omspel. Vid oavgjort blir det 30 minuters förlängning plus eventuellt straffavgörande
  • Lagen får utnyttja ett fjärde byte i förlängningen

14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer