Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Så hanterade Klopp förlusten mot City

Bild till nyheten

Torsdagens möte med Manchester City innebar säsongens första förlust i Premier League. Jürgen Klopp menar att det är viktigt att inte överreagera efter en förlust där matchen är väldigt jämn spelmässigt.

Jürgen Klopp förklarar hur tankarna gick efter förlusten mot Manchester City.

– Efter matcher tror jag att jag bara är realistisk. Jag säger vad jag har att säga. Spelarna är smarta, så om jag gick in och sa att allt var bra så skulle det bara verka dumt. Det skulle inte fungera, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Min utvärdering av matchen var självklart positiv, men då pratar jag inte om resultatet utan om matchen. Den var inte perfekt, så vi måste prata om vad vi måste förbättra.

– Kunde vi ha försvarat oss bättre vid deras andra mål? Ja, om försvarslinjen hade stått högre i banan, för att ta ett exempel. Detta är sådana saker som du kan prata om, men kan jag förvänta mig perfektion hela tiden? Jag skulle älska om det var så, men ibland stämmer inte allt. Det är helt normalt. Jag behöver inte göra någon stor scen av detta, det är egentligen inget stort problem.

– Om vi hade spelat väldigt dåligt och förlorat med 5-0, då skulle det sett annorlunda ut. Vi förlorade med minsta möjliga marginal. Du kan inte förlora med mindre än ett mål. Vi förlorade med just ett mål, sådana saker kan hända. Vi hade skott i stolpen, och de tvingades blockera 2-3 skott på mållinjen. De hade lite tur i vissa situationer. 

– Allt var inte positivt, men allt var inte heller negativt. Vi får ta det som det är, och lära oss av det. Det fanns en del situationer att lära oss av. Vi kunde ha uppträtt mer behärskat och lugnat ner matchen lite tidigare. Vi kunde ha startat matchen annorlunda. Det är uppenbart, men det var bara en fotbollsmatch.

– I december spelade grabbarna strålande, så om jag skulle tappa det helt nu så skulle det inte vara särskilt kul. Jag firar vanligtvis inte i omklädningsrummet, och det är väldigt sällan som jag skriker och ropar efter matcher. Jag brukar tänka på vad som har hänt över natten, och så pratar jag med laget om detta. Men ibland gör jag det också direkt efter matchen. Det gjorde jag efter City-matchen, och jag var ganska behärskad.