Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Klopp om jakten på troféer

Bild till nyheten

Vägen mot Wembley börjar i Wolverhampton i morgon kväll.
Men Jürgen Klopp är samtidigt kristallklar med att det är Premier League som prioriteras.

På tre försök har den 51-årige tysken inte lyckats lotsa Liverpool längre än till fjärde omgången FA-cupen — världens äldsta cupturnering med anor från 1871/72.

– Folk snackar med mig om att att vinna titlar, som att vi måste vinna rubb och stubb. Om vi hade vunnit FA-cupen så skulle alla prata om att vi inte vunnit på Premier League på 125 år. Det är så det fungerar, säger managern till Echo.

– Hittills – inte bara den här säsongen, men speciellt den här säsongen – har vi gjort vårt bästa. Det är vad våra grabbar har gjort.

– Varför ska vi snacka om att vinna FA-cupen när vi nu är inne i det som är första rundan för oss. Det är uppenbart att cupen blir väldigt tuff när du når kvartsfinal och semifinal, precis som med Champions League-matcher.

– FA-cupen är väldigt viktig, men vi måste se till att kan spela med den riktiga intensiteten. För att klara detta måste du göra ändringar på laget. Jag tror inte Wolves kommer att göra så många ändringar. De har ett väldigt bra lag och deras manager har redan sagt att de har nog tid mellan matcherna.

Klopp har redan hintat om att vila ett antal nyckelspelare i morgon kväll.

– Vi vill vinna allt, men vi måste göra ändringar. Du kan inte vinna cupen i den första matchen. Du måste se till att du är så bra som möjligt i den matchen och fatta rätt beslut om laguppställningen. Kanske är det svåra beslut, kanske inte.

– Vi och Chelsea fick den tuffaste lottningen i den första rundan av Ligacupen och det är inte så många rena Premier League-uppgörelser i den tredje omgången av FA-cupen heller. Det är inte så att vi inte vill vinna cupen, men vi måste tänka på situationen. Vi är inte som barn, som tar ett problem i taget. Vi måste värdera helheten, avslutar han.