Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

– Kanske den främste i världen

Bild till nyheten

Simon Mignolet gör blott säsongens andra match i cupmötet mot Wolves.
– Det är inte så enkelt för mig, säger 30-åringen.

Belgaren var rejält besviken i somras då klubben valde att låna ut/sälja Loris Karius till Besiktas, då han hade fått löfte om att själv hitta en ny arbetsgivare efter fem år och drygt 200 matcher i Liverpooltröjan. 

Han medger också att det är tungt att nöta bänken.

– Det är såklart inte enkelt. Jag har snackat om detta förut också. Det är inte där du vill vara, men laget gör det bra och jag försöker bara att hjälpa laget på bästa sätt, säger han.

– Jag är efter Alisson, som är en väldigt bra målvakt. Han är troligen en av världens fem bästa keepers, om inte den främste. Därför förstår du det och accepterar det.

– Vi jobbar hårt tillsammans och kommer väldigt bra överens. Jag kan lära mig av honom och han av mig.

– Det handlar inte bara om målvakterna, utan också om att jag måste vara redo om laget behöver mig. Därför har jag jobbat hårt varje dag så jag är klar när chansen kommer.

– Men det är inte enkelt. Det är mentalt jobbigt. Jag försöker bara vara fokuserad, det är egentligen det enda jag kan göra.

Alisson Becker har hållit nollan i 14 av 27 matcher.

– Han är rätt och slätt en kanonmålvakt. Han har talang och allt kommer naturligt för honom, något som gör honom till en speciell keeper. Han behöver inte tänka på något. Allt flyter på för honom och det gör det enklare att stå i mål.

– Han är Brasiliens nr 1 före målvakten i Manchester City (Ederson) och det säger väl det mesta. Han gör det väldigt bra för laget och jag kan bara lära mig av honom, avrundar nr 22. 

Källa: Liverpoolfc.com

Läs också: Redaktörens lag mot Wolves