Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Echo: Inget intresse för Omur

Bild till nyheten

Liverpool Echo skriver att Jürgen Klopp inte har tänkt att värva den turkiske talangen Abdulkadir Omur i januarifönstret.

Under de senaste dagarna har det kommit allt fler rykten att Liverpool ska vara intresserade av att värva 19-årige Abdulkadir Omur från den turkiska klubben Trabzonspor. Den unge talangen ska ha en prislapp på 27 miljoner pund.

Nu meddelar Liverpool Echos journalist James Pearce att spelaren inte är ett transfermål i januari, trots att Omur själv inte har uteslutit en övergång.

– Liverpool är en fantastisk klubb, en av världens bästa. Dessa saker är något som Trabzonspor måste diskutera, sa Omur till en tidning i hemlandet.

Som många andra stora talanger har Omur jämförts med Lionel Messi. Spelaren, som är född 1999, har kallats "den turkiske Messi".

Denna säsong har han spelat 16 matcher i Süper League för mittfältaren. Han har hjälpt Trabzonspor att ta sig upp på en andraplats i tabellen, sex poäng bakom Basaksehir, med halva säsongen spelad.

Omur spelar ofta till höger av mittfältet, men kan även användas till vänster och som central offensiv mittfältare. Han har bidragit med två mål och fyra assist denna säsong.

Även om Omur möjligen hade varit sugen på att lämna för Liverpool så sätter han ändå sin nuvarande klubb först.

– Om klubben tillåter, då kommer jag att lämna. Om de säger att jag måste stanna, då kommer jag att stanna, säger Omur.

Nu tyder det mesta på att det inte blir någon övergång till Liverpool i januari, men vem vet vad Jürgen Klopp har i tankarna längre fram i tiden.