Rapport: Uttåg efter blek insats

Bild till nyheten Rapport: Uttåg efter blek insats
Nio ändringar i startelvan blev några ändringar för mycket och Jürgen Klopps manskap kom aldrig riktigt upp i nivå. Wolverhampton avancerar välförtjänt till nästa runda av FA-cupen.

PREMATCH:

Inför matchen var det mycket diskussioner om huruvida FA-cupen var viktig för Liverpool eller inte i och med situationen i Premier League. Jürgen Klopp visade hur han prioriterar FA-cupen genom att ställa ett lag på benen med nio förändringar från mötet med Man City. Två tonåringar fick dessutom debutera från start, och en tredje kom in tidigt efter skada.

FÖRSTA HALVLEK:

Det som inte fick ske skedde redan efter fem minuters spel. Dejan Lovren tog sig för baksidan av låret och tvingades lämna planen. 16-årige Ki-Jana Hoever ersatte. Skadan på Lovren innebär att hela tre mittbackar står på skadelistan i dagsläget.

Matchen var väldigt sömnig under stora delar av halvleken, Liverpool dominerade bollinnehavet men skapade ingenting framåt över huvud taget.

Ett misstag på mittplan av James Milner innebar en kontring två mot en för Wolves, en kontring som slutade med 1-0 för hemmalaget genom Jimenez. Målet kom i matchminut 38.

Liverpool hade stora problem med att låsa fast bollen på offensiv planhalva under halvleken. Det blev allt för ofta att Mignolet tjongade upp bollen mot Origi och Sturridge som inte vann en enda duell, vilket innebar att bollen var tillbaka på egen planhalva på en gång.

ANDRA HALVLEK:

Fem minuter in i den andra halvlek stod Origi för en fin soloprestation som ledde fram till 1-1. Belgaren sköt ett distinkt skott strax utanför straffområdet, otagbart för Ruddy.

Bara någon minut efter stod Ruben Neves för ett ännu finare distansskott. En bra bit utanför straffområdet avlossade han ett skott som flög in i Mignolets högra hörn. 2-1 direkt efter kvitteringen alltså.

Shaqiri kunde sånär kvittera för bortalaget genom en fint slagen frispark, men Ruddy nådde precis bollen och styrde den i stolpen.

Jürgen Klopp gjorde ett försök att vända på steken när han bytte in Mo Salah och Roberto Firmino med 20 minuter kvar av matchen. Dubbelbytet fick en kortvarig effekt på Liverpools offensiva spel, men det räckte inte; Wolverhampton orkade stå emot och gå segrande ur matchen.