Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Mästerskap på hemmaplan

Bild till nyheten

Mohamed Salah kommer att spela det Afrikanska mästerskapet på hemmaplan efter att turneringen flyttats från Kamerun till Egypten.

Afrikanska mästerskapet skulle egentligen ha arrangerats av Kamerun då det Kamerunska landslaget är regerande mästare. 

Det Afrikanska fotbollsförbundet har dock valt att flytta sommarens turnering på grund av en konflikt i de södra delarna av landet. Det ska även ha funnits problem med infrastrukturen som bidrog till beslutet att flytta mästerskapet.

Under tisdagen var det omröstning om vilket land som skulle bli värdnation, det stod då mellan de två kandidaterna Egypten och Sydafrika. Mohamed Salahs hemland fick hela sexton röster medan Sydafrika endast fick en. Det rapporterar Kick Off Magazine.

Det innebär att Mohamed Salah kommer att få spela Afrikanska mästerskapet inför hemmapublik. Det är den femte gången som Egypten är värdnation. Egypten har tidigare arrangerat turneringen under 1957, 1974, 1986 och 2006.

Afrikanska mästerskapet spelas från 15:e juni till 13:e juli. Under denna period är snitttemperaturen i landet mellan 33,9 och 34,7 grader i Egypten.

Liverpool har flera afrikanska spelare i truppen. Mohamed Salah är Egyptens största stjärna, han är kapten och har gjort 39 mål på 62 landskamper.

Sadio Mané är vicekapten för Senegal, och är lagets stora stjärna. Yttern har 15 mål på 58 landskamper.

Guinea är också kvalificerade för turneringen, och där är Naby Keita kapten. Mittfältaren har fem mål på 33 landskamper.