Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Missat 64 matcher på tre säsonger

Bild till nyheten

Adam Lallana skulle ha startat mot Wolves i måndags men så blev han skadad – igen.
Det har varit en följetong de senaste åren.

30-åringen ådrog sig en liten känning på träning och fick därför inte chansen att visa upp sig när Jürgen Klopp roterade kraftigt.

Sedan starten av säsongen 2016/17 har Liverpool spelat 160 matcher. Skadeförföljde Lallana har varit skadad i exakt 40 procent av dessa matcher, alltså 64 stycken.

Efter att han spelat 30 matcher säsongen 2016/17 har de två senaste säsongerna varit mardrömslika för mittfältaren.

Under förra säsongen skadade han lårmuskeln och blev borta från spel i fyra månader. Efter den skadan har Lallana haft stora problem att hitta tillbaka till sin fina form som han visade upp tidigare. Denna säsong har han tvingats att stå vid sidan på grund av en ljumskskada som han ådrog sig under en landslagssamling med England i september.

Konkurrensen på mittfältet är väldigt stark just nu, så tiden börjar att rinna ut för Lallana. Om han inte spelar upp sig och visar samma fina form som innan skadorna kan det innebära att han är inne på det sista kapitlet av Liverpoolkarriären.

Den spelare som ligger tvåa på listan över flest missade matcher på grund av skada är Joe Gomez. Den unge försvarsspelaren har missat hela 50 matcher under de senaste tre säsongerna.

21-åringen har visat mycket fin form när han spelat i mittlåset bredvid Virgil van Dijk men har missat de senaste veckorna på grund av den skada han ådrog sig mot Burnley i början av december.

Gomez har ingen rolig historik vad gäller skador sedan han debuterade i augusti 2015. Först skadade han korsbandet i september 2015, en skada som höll honom borta från spel hela vägen fram till januari 2017. Förra säsongen hade mittbacken problem med flertalet småskador och mot slutet av säsongen tvingades han att operera fotleden, vilket innebar att han missade Champions League-finalen.

Källa: Liverpool.no