Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Sju spelare med oviss framtid

Bild till nyheten

Jürgen Klopp kommer att tvingas fatta många viktiga beslut i sommar.
Sju spelare har 6-18 månader kvar av kontrakten.

Joel Matip 

Kontrakt upphör: Juni 2020

Såg ut som ett klassförvärv när han kom gratis från Schalke 04. Men en mix av skadeuppehåll och svajande form har gjort att han halkat allt längre från en startplats. 

För stunden är han närmast att betrakta som en skicklig truppspelare, men hans upprepade skadebekymmer gör att Klopp kan tänka sig ett hämta in en pålitligare back-up. 

Matip är trots allt bara 27 år, vilket innebär att klubben fortfarande bör kunna få ut en hyfsad summa vid en försäljning i sommar. 

Alberto Moreno 

Kontrakt upphör: Juni 2019 

Spanjoren har fått utstå mycket spott och spe sedan han köptes in från Sevilla och efter fyra år på Merseyside är det absolut inget som talar för att han belönas med ett nytt kontraktserbjudande.

Han är redan nu i januari fri att förhandla med utländska klubbar och försvinner gratis i sommar – vilket egentligen är synd och skam eftersom klubben borde ha kunnat kvittera ut en hygglig summa för vänsterbacken. 

James Milner 

Kontrakt upphör: Juni 2020 

Veteranen kom gratis från Man City sommaren 2015 och har visat sig vara en formidabel värvning. En nyckelspelare som kan kliva in och göra jobbet både som central mittfältare och ytterback.

Men vid nyss fyllda 33 är det lite som talar för att han erbjuds förlängning när kontraktet löper ut nästa sommar.

De flesta tycks dessutom vara rörande överens om att "Milly" kommer att avsluta karriären i barndomsklubben Leeds United – och det kan ske snabbare än väntat om Leeds lyckas ta klivet upp till Premier League. 

Adam Lallana

Kontrakt upphör: Juni 2020

Den här våren avgör antagligen Lallanas framtid på Anfield. 

Efter att ha missat 64 matcher på tre säsonger på grund av upprepade skador är det många som har gett upp hoppet om att Adam ska återfinna formen som han hade för ett par år sedan.

Lallana har dessutom bara startat sex matcher sedan början av förra säsongen och laget har dessutom tagit nya kliv utan honom.

Om han däremot kan hålla sig skadefri och hittar tillbaka till formen kan han bli tungan på vågen i kampen om ligatiteln.

Frågan är ändå om det räcker för en fortsättning. Det mesta talar för att LFC försöker få en slant för honom i i sommar. 

Daniel Sturridge 

Kontrakt upphör: Juni 2019

En skugga av den spelare han var då han bildade anfallsduo med Luis Suarez för fyra-fem år sedan.

Skador har saboterat Sturridges snabbhet och satt stopp för en lysande karriär. Även om han fortfarande glimtar till med magiska prestationer då och då – som den fantastiska kvitteringen borta mot Chelsea – räcker det inte för att han ska få förnyat kontrakt i sommar. 

Ärligt talat har han heller aldrig passat in i Klopps spelidé.

Divock Origi 

Kontrakt upphör: Juni 2020

Belgaren blev mer eller mindre odödlig bland fansen när han sensationellt knoppade in segermålet mot Everton i december. 

Men sanningen är att 23-åringen aldrig har hittat tillbaka till den suveräna form han hade våren 2016, då han åkte på en allvarlig ankelskada.

Origi passar inte heller riktigt in i Klopps spelfilosofi och det mesta talar för att klubben kommer att lyssna på anbud i sommar. 

Så sent som i augusti var Wolverhampton och LFC eniga om en övergång för £20M, men då backade Origi själv ur affären. 

Nathaniel Clyne

Kontrakt upphör: Juni 2020

Ohotad högerback under flera säsonger innan han drabbades av en långvarig ryggskada sommaren 2017. Sedan dess har Clyne fallit allt längre bak i kön och passerats av Alexander-Arnold, Gomez och till och med Milner. 

Det faktum att han nu har blivit utlånad till Bournemouth resten av säsongen är ett tydligt tecken på att klubben önskar en försäljning i sommar.

Övriga

* Simon Mignolet har visserligen kontrakt till sommaren 2021, men allt talar för att reservkeepern får sin önskan igenom och blir såld efter säsongen. 

* Lazar Markovic och Connor Randall blir automatiskt Bosman den 30 juni och därmed fria att hitta en ny arbetsgivare. 

Någon av dessa som förtjänar ett nytt kontrakt eller ska de säljas medan tid är? Logga in och kommentera!

Källa: Thisisanfield