Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Bobby om att slå tillbaka mot Brighton

Bild till nyheten

Efter två raka 1-2-förluster måste Liverpool hitta tillbaka till vinnarspåret mot Brighton.
Roberto Firmino har segerreceptet klart för sig.

# Hur viktigt är det att hitta tillbaka till vinnarspåret mot Brighton i morgon efter två raka förluster?

– Att förlora är aldrig kul; ingen gillar att förlora och särskilt inte jag. Vi har jobbat hårt varje dag så vi är redo för fight. Det blir en svår match, men vi ska göra vårt bästa för att ta tre poäng.

# Förlust i förra ligamatchen mot Man City, men vi har fortfarande fyra poängs ledning...

– Det är vad Premier League handlar om – konkurrensen är otrolig. Om topplaget börjar hacka så kommer tvåan och tar över. Vi vet att vi inte kan sitta och sova och tappa löjliga poäng. Vi måste behålla vårt fokus resten av säsongen.

# Du har gjort fyra mål i de två senaste ligamatcherna. Hur glad är du över att ha hittat tillbaka till målformen?

– Jag har alltid älskat att göra mål och jag älskar att hjälpa laget med assist och mål. Det är alltid vad jag försöker göra när jag går ut på planen. Jag älskar fotboll och gör alltid mitt bästa. Jag är väldigt nöjd just nu. Som spelare lever man för mål, segrar och framspelningar. 

– Nu måste vi vara redo för allt som väntar och se till att behålla självförtroendet framför mål. Det kan bara hända om vi fortsätter att jobba hårt.

# Ditt samarbete med Mo och Sadio ser ut att bli allt bättre...

– Det handlar inte bara om samarbetet med Sadio och Mo Salah – det handlar om hela laget. Vi befinner oss i en suverän position just nu. Vi håller hög nivå och måste fortsätta i den stilen. Jag hoppas vi kan behålla det.

# Hur mycket arbete läggs ner på er tre under träningspassen?

– Som jag har sagt tidigare måste utvecklingen mellan oss tre vara konstant. Premier League är väldigt krävande och du måste vara 100 procent fokuserad och jobba så hårt som möjligt.

– Det handlar om att anstränga sig till max och att vi organiserar oss själva under träningspassen.

# Mo fick priset som Afrikas bästa spelare för andra året i rad. Såg du hans dans?

– Jag såg det på internet! Jag vill gärna gratulera honom. Och ja, jag såg hur de försökte få honom att dansa... Han försökte, men jag tror inte riktigt att det är hans grej!

# Har du några tips till honom?

– Nej, men jag kanske frågar honom om det senare! Hans styrka är att spela fotboll och göra mål.

# Tillbaka till matchen, vad förväntar dig av Brighton?

– Som alltid blir det en svår match. Det finns inga lätta matcher i Premier League. Men vi ska göra vårt bästa för att vinna. Vi måste behålla vårt fokus för att stanna i toppen.

# Brightons hemmafacit är väldigt imponerande...

– Ja – och det är en av anledningarna till att det blir en svår match. Det kommer att bli tufft. Brighton har ett bra lag och vi måste prestera vårt yttersta för att kunna vinna. Det kommer att bli en suverän match.

# Vad tycker du om Curtis Jones, Rafa Camacho och Ki-Jana Hoever som fick debutera tidigare i veckan? 

– Det var väldigt speciellt. Tre debutanter, tre lovande spelare.. Jag gillar deras sätt att spela fotboll på. Tyvärr lyckades vi inte vinna i Wolverhampton, men de är unga och kommer bara att bli bättre och utvecklas med tiden.

# Har du några råd att ge dem?

– Att stå med båda fötterna på jorden och aldrig tro att man är för bra. Allt har just startat för dem, men de har inte uppnått något ännu. De måste fortsätta att vara fokuserade, jobba hårt och en dag kommer de att kunna visa upp sin fulla potential. 

# Hur är de på träningarna?

– Alla tre är väldigt imponerande. Rafa Camacho är en typisk portugisisk kvalitetsspelare. Curtis är väldigt bra med bollen. Ki-Jana är en suverän spelare och gjorde det bra ifrån sig mot Wolves. Jag gratulerar dem till deras debuter, men nu måste de fortsätta att vara fokuserade och stå med båda fötterna på jorden för att kunna ta nästa steg.

Källa: Liverpoolfc.com