Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Vilken elva bör starta idag?

Bild till nyheten

Brighton borta blir en svettig uppgift. Sydkustlaget har bara förlorat sex av sina 29 senaste på Amex Stadium.
Frågan är vilken startelva Klopp väljer att ställa på benen?
Så här går redaktörens tankar.

Redaktörens lag:

Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson – Henderson (C), Wijnaldum, Keita – Salah, Firmino, Mané

Avbytare: Sturridge, Origi, Shaqiri, Milner, Moreno, Matip, Mignolet

Kommentar: 

För 13 månader sedan vann ett skadeskjutet Liverpool med hela 5-1 på Amex, med en innerbackstrio bestående av Can, Lovren och Wijnaldum. 

I eftermiddag är det mycket som talar för att Fabinho går in som mittbackspartner till Van Dijk. Brassen bemästrade rollen riktigt bra mot Wolves i måndags. 

Joel Matip är visserligen tillbaka i träning efter nyckelbensbrottet, men jag tror inte att Klopp vill riskera något och låter honom börja på bänken. 

Jordan Henderson tränade också igår och ser ut att vara matchklar, trots allt. Om inte får James Milner kliva in och göra jobbet bredvid Wijnaldum. "Milly" hade en tung kväll på Molineux och kan behöva vila.

Naby Keitas första halvlek i måndags var bedrövlig, men guineanen spelade upp sig sista halvtimmen. Det känns ytterst viktigt att vi får igång honom nu och det kan bara ske om han får förtroendet att starta matcher. 

Många ropar säkert efter Xherdan Shaqiri här, men jag tror att det kan bli för offensivt mot ett hemmastarkt och kontringsskickligt Brighton, som dessutom är grymma på fasta situationer.

Liverpool har inlett året med två raka förluster, men har å andra sidan inte förlorat två raka ligamatcher sedan september 2015. Det ska inte behöva hända idag heller!

Men se upp för Glenn Murray (åtta mål) och bjussa för guds skull inte på fasta situationer där mittbackarna Duffy och Dunk är livsfarliga.

62,5 % av Brightons mål har nämligen kommit via "dödbollar", straffar inräknat. Laget har bara producerat nio mål från öppet spel på 21 matcher.

Mitt tips: 1-2. Keita och Salah nätar. 

Mot nr 19!

Kick off är kl 16 och matchen sänds på Viasat/Viaplay. 

Vilket lag vill du se i eftermiddag? Logga in och kommentera.