Europas bästa försvar

Bild till nyheten Europas bästa försvar
Liverpool har flest hållna nollor och minst antal insläppta mål av alla lag i de största ligorna i Europa.

Segern mot Brighton blev ännu en match där laget lämnade planen utan att ha släppt in något mål. Det börjar lika en vana:

Liverpool och Alisson Becker har under 22 ligamatcher hållit nollan hela 13 gånger. Det finns ingen målvakt i de fem största europeiska ligorna som kan matcha det resultatet.

Det har till och med blivit en lucka ner till de målvakter som ligger på en delad andraplats. Samir Handanovic (Inter) och Kepa Arrizabalaga (Chelsea) har 10 "clean sheets", enligt statistik från transfermarkt.com.

Trea på listan är Edouard Meny (Stade Reims) med 9 hållna nollor, medan Ederson (Man City), Jan Oblak (Atletico Madrid) och Hugo Lloris (Tottenham) har 8.

Av målvakter som spelat 15+ matcher har ingen heller släppt in färre mål än Alisson och Liverpools 10 baklängesmål. Liverpool släpper alltså in 0,45 mål per match i Premier League.

Det är sju mål färre än den starkaste konkurrenten i Premier League, Manchester City och landslagskollegan Ederson, som har lika många insläppta som Arrizabalaga, och sex färre än Lloris som dock har spelat fem färre matcher.

Förra säsongen i Premier League släppte Liverpool in 38 mål och höll nollan 17 gånger. 

Segern mot Brighton var 20:e gången som Liverpool höll nollan i ligan med Virgil van Dijk i laget. Mittbacken har nu spelat 36 ligamatcher sedan januari förra året och då har laget endast släppt in 20 mål.


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer