Nio poäng ner till Spurs

Bild till nyheten Nio poäng ner till Spurs
Tottenham ses som Liverpools näst största konkurrent om Premier League-titeln efter Manchester City. Londonlaget förlorade idag och avståndet upp till förstaplatsen är nu hela nio poäng.

Liverpools seger mot Brighton innebar att Tottenham låg nio poäng bakom, men med en match mindre spelad. Under söndagen spelade de den matchen och förlorade mot Manchester United vilket gör att avståndet förblir nio poäng. 

Manchester United tog ledningen på Wembley genom Marcus Rashford. Tottenham växlade upp i andra halvlek men en storspelande David De Gea såg till att Spurs åkte på sin sjätte förlust i ligaspelet denna säsong. 

Förlusten innebär att Pochettinos manskap står kvar på 48 poäng efter 22 omgångar, alltså nio poäng bakom Liverpool.

Eländet slutade inte där för Tottenham - Harry Kane, lagets överlägset bästa målskytt, skadade sig under matchen och haltade av planen. Hur pass allvarlig skada det handlar om är ännu inte fastställt.

Vad gäller lagen lite längre ner i tabellen så vann Chelsea mot Newcastle med 2-1 under lördagen och har fått en lucka på sex poäng ner till Arsenal på femteplatsen. Unai Emerys lag förlorade nämligen mot West Ham med 0-1 och står kvar med sina 41 poäng, lika många som Manchester United har efter att ha vunnit mot Tottenham.

Ligatvåan Manchester City spelar under måndagskvällen mot Wolverhampton. 


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer