Hoever utvisad för U23

Bild till nyheten Hoever utvisad för U23
För sju dagar sedan svarade Ki-Jana Hoever för en succédebut i cupmötet mot Wolves. Ikväll blev han utvisad när reserverna kryssade (1-1) mot Brighton i PL2.

Den 16-årige nederländaren fick förtroendet att bilda mittlås med George Johnston när Brighton gästade akademin i Kirkby.

Men redan i den 21:a minuten var det färdigspelat efter ett horribelt domslut.

Brightons farlige anfallare Aaron Connolly vann en duell mot Hoever på offensiv planhalva och sprintade mot mål. Just utanför straffområdet blev han tacklad av en jagande Hoever och tappade balansen... men det var inte värre än ett gult kort och frispark för gästerna. Bilden ovan.

Men domaren halade fram det röda. Obegripligt.

Dessförinnan hade Rafael Camacho öppnat målskyttet i den 11:e minuten efter en bjudning av Brightonförsvaret. Portugisen placerade säkert lädret intill målvaktens vänstra stolprot – hans nionde fullträff i PL2.

Den livlige Camacho var också nära att öka på till 2-0 på en frispark just innan paus, men bollen visslade förbi stolpen.

Direkt i inledningen av andra skickade han även iväg en projektil i ribbkrysset. Med lite flax hade Camacho gjort ett hattrick.

Liverpool fortsatte ändå att vara det bättre laget, trots att man fick kriga hårt med tio man i +70 minuter.

Men istället för att döda matchen med ett 2-0-mål lyckades Brighton kvittera i 86:e minuten då Haydon Roberts höll sig framme på ett inlägg från vänster. Keepern Kelleher var chanslös på nicken.

Ett mycket grymt slut och andra raka krysset 2019 efter den gångna helgens 1-1 mot Tottenham..

– Jag tycker att vi var suveräna och kontrollerade matchen även med tio man. Vi förtjänade att vinna. Dessvärre blev det inte bättre av domarens märkliga beslut att visa ut Ki-Jana, sammanfattade managern Neil Chritchley.

Närmast väntar West Bromwich kommande helg.

Liverpools bäste: Rafa Camacho var briljant som forward långa stunder och borde ha gjort minst tre mål. Även Curtis Jones, Adam Lewis, George Johnston och Christie-Davies svarade för starka insatser.

Liverpool U23: Kelleher – Whelan, Hoever (rött kort 22), Johnston, Lewis – Randall (Masterson 59), Chirivella, Christie-Davies, Jones – Camacho, Millar

Avvbytare: McKenzie-Lyle, Juanma, Coyle, Glatzel