Rapport: Målkalas på Anfield

Bild till nyheten Rapport: Målkalas på Anfield
Det var dags för det nya årets första hemmamatch och Liverpool tog emot Crystal Palace på Anfield. Ett lag som "The Reds" haft sina svårigheter med de senaste åren.

PREMATCH

Efter att endast ha haft en startklar mittback i senaste matchen mot Brighton så återvände Joel Matip till startelvan tillsammans med Virgil van Dijk. Naby Keita fick även han återvända till startelvan i ett hopp om att försöka hitta form.

Innan match så passade man på ett hylla en av Liverpool-familjens största på dagen han skulle fyllt 100 år, nämligen Bob Paisley. Man passade även på att hylla den gamla yttermittfältaren Peter Thompson som gick bort vid 76 års ålder förra månaden. The Kop var mosaikprydd och applåderna dundrade högt för två gamla hjältar.

FÖRSTA HALVLEK

Det var som väntat hemmalaget som kom ut med högst intensitet och energi från avspark och det syntes tidigt vilket av lagen som skulle dominera bollinnehavet. Palace kom med en uppenbar defensiv uppställning kryddat med livsfarliga kontringsspelare som Wilfried Zaha och Andros Townsend.

Trots bollinnehavet och den fina pressen så hade Liverpool svårt att bryta igenom havet av Palace-spelare. Joel Matip kom igenom i en djupledslöpning och tvingade Speroni till en räddning men utöver det så var det ganska chansfattigt.

Halvleken fortsatte i samma mönster men "The Reds" började skapa mer och mer målchanser och de kom mest på fasta situationer.

Men trots Liverpools övertag så var det gästerna som skulle ta ledningen i matchen. Andros Townsend, som gjort mål både borta mot Man City och Chelsea i år, kunde ge Palace ledningen efter en fin passning från Zaha.

"The Reds" försökte pressa på och hitta ett kvitteringsmål men gästerna fortsatte att försvara sig effektivt halvleken ut.

ANDRA HALVLEK

Domaren Jonathan Moss blåste igång andra halvlek och det tog bara över minuten innan ordningen var återställd på Anfield. Virgil van Dijk fick bollen 30 meter ifrån straffområdet och drog iväg ett skott som styrdes på en försvarare. Mohammed Salah tog hand om studsen och kunde snyggt skarva bollen förbi en chanslös Julian Speroni i Palace-målet. Bättre start gick knappt att be om.

Liverpool fortsatte att ha majoriteten av bollen och det syntes direkt att halvtidssnacket från Klopp hade gett en bra effekt. Dlet tog heller inte lång tid innan "The Reds" tog ledningen också.

Roberto Firmino fick tag på bollen efter en passning av Naby Keita. Brassen kunde vända upp och lyckades få iväg ett skott mot bortre hörnet. Bollen styrde på Kouyate och letade sig in i bortre hörnet. 2-1 var ett faktum och Anfield hittade rösten igen.

Efter målet började gästerna äta sig in i matchen igen och man hade en del farliga kontringar som hotade rejält. Kvitteringen kom också efter att man jobbat fram en hörna. James Tomkins nådde högst i boxen och stångade in 2-2 förbi en chanslös Alisson.

Men Liverpool skulle komma igen. En vacker djupledsboll från Fabinho hittade James Milner ute på högerkanten. Engelsmannen drev in bollen hårt mot målvakten Speroni som på något vis lyckades styra den mot eget mål. Mohammed Salah han före någon försvarare och lyckades peta in den i mål. Egyptierns 49:e för Liverpool i Premier League och andra för matchen gav "The Reds" sin andra ledning för dagen.

Matchen fortsatte att bölja och det fanns chanser åt båda hållen. Hemmalaget drabbades sedan av 2 rejäla otursminuter då Fabinho gick ut skadad och James Milner visades ut efter sitt andra gula kort.

Palace gjorde 2 offensiva byten och fortsatte pressa. Men i allt tumult så kunde Sadio Mané sätta spiken i kistan. Andy Robertson kunde sätta Mané i ett bra läge för att löpa mot mål och senegalesen gjorde inget misstag därefter. 4-2 stod det och det kändes klart.

Palace fick ett till tröstmål genom Max Meyer men det var för lite tid på klockan kvar för att göra 2 mål. Jonathan Moss blåste av och Liverpool gick upp i 7 poängs ledning i ligan igen.