Överväger att låna ut Woodburn

Bild till nyheten Överväger att låna ut Woodburn
Jürgen Klopp om framtiden för en av klubbens största talanger - Ben Woodburn.

Jürgen Klopp säger att det är möjligt att Ben Woodburn blir utlånad på nytt efter att lånet med Sheffield United blev avbrutet tidigare under denna månad.

Woodburn ådrog sig en ankelskada på träning med Sheffield United i mitten av december och återvände till Liverpool för behandling. Han var tillbaka i full träning igår.

Klopp bekräftar att det är flera klubbar som vill låna Woodburn, men han slår fast att det måste vara ett avtal som passar båda parter om han ska släppa iväg spelaren igen.

– Vi får se. Det finns ett par intresserade klubbar, men för att vara ärlig så är det ingen idé för mig att låna ut honom om dessa klubbar inte kan garantera att han får spela, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– När vi skickar spelare på lån så vill vi inte ge dem ett liv utanför startelvan, för det kan vi ge dem här också. Vi vill ge dem möjligheten till speltid. 

– Fotboll är en tuff industri där folk glömmer snabbt. Om du spelar 2-3 matcher utan att imponera, då tror folk att du har gått ner dig. Ben Woodburn är en enastående talang, men han är på många sätt fortfarande bara en ung pojk. Jag är glad att han är här och är skadefri. 

– I somras blev han otålig. A-lagssituationen förändrades inte och han tappade tålamodet, sådant kan hända. Men sedan fick han en ganska medioker upplevelse i en annan klubb och kom tillbaka hit och konstaterade att allt egentligen var som förr. 

– Nu har han tränat för första gången. Om det blir en ny utlåning kommer det att ske i slutet av veckan. Vi vill ge honom så många träningspass som möjligt, så att han är i bra form om han lånas ut.

Harry Wilson i Derby och Ryan Kent i Rangers är två unga spelare som verkligen haft lyckade utlåningar denna säsong.

– Enda sedan jag kom till klubben har folk sagt att Harry Wilson måste lånas ut. Vi lånade ut honom förra säsongen, men då verkade det som att det var lite för tidigt. Nu är han i Derby och det har fungerat strålande.

– Ryan bad om att bli utlånad till Freiburg. Jag kan tysk fotboll och jag känner managern i Freiburg. Jag visste att det inte var något Disneyland där! Det är mycket träning. Det är en speciell klubb. Han åkte dit och det fungerade inte för honom. Nu är han i Rangers och det fungerar bra eftersom att Ryan är en fantastisk spelare som fortfarande är väldigt ung.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer