Nästa match (Träningsmatch)

Borussia Dortmund klubbmärke Dortmund (B)

fredag 19 jul 02:00

Robertson: Publiken hjälpte oss

Bild till nyheten

Andy Robertson menar att supportrarna spelade en stor roll i segern mot Bournemouth.

Denna vecka började supportergruppen Spion Kop 1906 sprida budskapet att supportrarna skulle lägga nervositeten åt sidan och verkligen heja fram laget. Det fick effekt och det märktes stor skillnad på stämningen på Anfield jämfört med matchen mot Leicester City.

– Jag tycker att supportrarna var strålande. Vi hade dem i ryggen och de skapade en positiv atmosfär för oss, säger Andy Robertson i en intervju med Liverpool Echo.

– Det gör verkligen skillnad. Vissa kanske går på en match och inte riktigt förstår hur viktigt det är, men det är otroligt viktigt. När vi kom ut för att värma upp fick vi ett varmt välkomnande ut på planen och man märkte att supportrarna var redo.

Skotten menar att det är lagets ansvar att se till att stämningen blir som under lördagen.

– Vi kunde knappt bärga oss, vi ville bara värma upp och komma igång med matchen. Alla var väldigt positiva och förhoppningsvis fortsätter det så här under slutspurten av säsongen.

– Det är upp till oss att skapa denna stämning. Vi måste vinna tacklingar, skapa chanser, vinna nickdueller och göra mål. Det är det enda sättet att få supportrarna att ställa sig upp. Vi lyckades med mycket och supportrarna reagerade bra. Vi gav allt och fick det resultat som vi behövde.

Robertson menar att laget gjorde en mycket fin insats i 3-0-segern.

– Från första stund var vi strålande över hela planen. Det kunde ha blivit större siffror, men att vi höll nollan var det viktigaste eftersom vi inte har gjort det under de senaste matcherna.

– Passningsspelet flöt på, vi skapade målchanser och satte dem på prov. Det var väldigt roligt. De senaste två matcherna har varit en besvikelse, men när du inte presterar perfekt så gäller det ändå att få med sig poäng vilket vi har klarat av. Förhoppningsvis var det vår formsvacka och att vi nu kan lyfta oss igen.