Nästa match (Träningsmatch)

Borussia Dortmund klubbmärke Dortmund (B)

fredag 19 jul 02:00

Jagar rekordavtal

Bild till nyheten

Det är fortfarande osäkert vilka som kommer att bli tröjleverantör när det nuvarande samarbetet med New Balance löpt ut. En sak som är säker är dock att klubben kommer att lösa ett väldigt lukrativt avtal.

Det nuvarande avtalet med New Balance går ut efter nästa säsong och Liverpool ska vara i gång med förhandlingar om ett nytt avtal med företaget från Boston.

Enligt Liverpool Echo är det dock inte säkert att det är New Balance som blir tröjsponsor efter nästa säsong eftersom klubben ska vara redo att lyssna på erbjudanden från andra företag. Både Nike, Adidas och Puma nämns i sammanhanget.

Oavsett vem som blir tröjleverantör så kommer Liverpool, med allra största sannolikhet, att slå alla tidigare rekord vad gäller tröjsponsorer.

Dagens avtal för Liverpool är värt runt £45M per säsong, men nu siktar de alltså på att klättra högst upp på listan över de med mest intäkter från tröjavtal i Premier League.

Idag får Manchester United £75M per år från Adidas, Arsenal får £60M från Puma, Chelsea får £60M från Nike och Manchester City får £50M.

Förutom de fina resultaten under de senaste säsongerna så spelar Liverpools enorma supporterskara världen över stor roll i förhandlingar kring ett nytt avtal. Även antal följare på sociala medier och att klubben är bland de med mest tittare på TV påverkar vilka krav klubben kan ställa på en framtida tröjsponsor.