Nästa match (Träningsmatch)

Borussia Dortmund klubbmärke Dortmund (B)

fredag 19 jul 02:00

– Fruktar aldrig motståndaren

Bild till nyheten

Andy Robertson har växt fram till en av ligans bästa vänsterbackar. Nu diskuterar han sin egen spelstil.

– Min inställning när jag går ut på planen har alltid varit att vara orädd. Jag har aldrig spelat en match där jag har fruktat någon eller några, säger Andy Robertson i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Vi är alla en del av en sport där misstag kan ske och det handlar om hur man tacklar dem. Detta är en sport där man kan bli en hjälte, vilket man också måste hantera.

Det har skrivits mycket om Robertons väg från botten av den skotska fotbollen till toppen av Premier League och det råder inga tvivel om att den hårda vägen har format honom som fotbollsspelare.

– Jag kan inte säga att jag inte har något att förlora, eftersom att insatsen är så hög och presterar du under din standard kan du tappa din plats. Min inställning har alltid varit att vara orädd och att försöka att nota av varje minut och att alltid ge hundra procent.

– Jag är realistisk, vi kan inte spela på vår högstanivå i varje match. Jag tror dock att vi alltid kan ge hundra procent. I några matcher så kommer inte allt att stämma för dig, man kan ha någon dålig touch och missräknar en tackling. Om man ger hundra procent så kommer man fortfarande att få kritik och man kommer fortfarande att kritisera sig själv, men man vet åtminstone att man har gjort det tufft för motståndaren. Det är så jag ser på saken.

I lördags gjorde Robertson sin åttonde assist för säsongen när han spelade fram Gini Wijnaldum. Sex av dessa assist har kommit i Premier League. Han har redan passerat de fem han gjorde totalt under förra säsongen.

Med 11 assist i Premier League sedan han debuterade för Liverpool i augusti 2017 är han den försvarsspelare med flest målgivande passningar sedan han kom till klubben, skriver Liverpool Echo.

Han har inte bara åtta assist, han har också skapat 32 målchanser för Liverpool denna säsong. Detta innebär att han är den spelare i laget som skapar flest chanser om man bortser från fronttrion Mohamed Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino,

Han är också den spelare i Liverpool som har tacklat flest gånger - 61 tacklingar har han hittills under säsongen.