Brewster på banan igen

Bild till nyheten Brewster på banan igen
Efter 13 månaders frånvaro är anfallstalangen Rhian Brewster back on track. Här berättar han om den tuffa tiden, om stödet från Klopp och om sina framtidsdrömmar.

18-årige Brewster har varit borta från fotbollsplanerna sedan januari förra året med en bruten ankel och ett skadat knä, som tvingade honom till operationer.

Trots detta tvekade inte klubben att ge honom ett nytt femårskontrakt i somras och den här veckan har han äntligen kunnat köra igång med träningen under lägret i Marbella.

# Det är här ditt första träningsläger med truppen. Hur viktigt är det för dig att vara involverad?

– Det är ett stort steg för mig, särskilt eftersom jag har varit ute med skador en längre tid. Jag ändå varit runt A-laget ett tag nu, så jag är tacksam över att få vara med. Och lycklig... lycklig över att vara här.

# Hur har ni haft det under veckan?

– Det har varit bra och fokuserat. Alla är glada över att jag och Ox är tillbaka i träning. Så det har varit bra, väldigt bra.

# Hur fortlöper din rehab?

– Jag har tränat tillsammans med sports science-teamet och bara det att få vara tillbaka med grabbarna känns fantastiskt. Jag kan inte vänta på att få köra igång för fullt. 

# Veckan har mest handlat om hårt arbete och träning, men hur har ni kopplat av mellan passen?

– Well, jag har besegrat några i bordtennis! Men jag har också kunnat slappna av en hel del. Det är bra att få komma iväg till ett annat land och chilla och slappa; att inte alltid behöva göra saker. Efter passen har jag vilat och spelat bordtennis. Det har varit stenhårda matcher!

# Tror du att det långvariga skadeuppehållet stärker din mentalitet på sikt?

– Jag tror att det har lärt mig att jag är en stark person, efter att ha varit ute i 13 månader. Det har varit en skumpig resa, men det har hjälpt mig en hel del. Det har varit så många passage under rehabiliteringen när jag har känt mig uppgiven och irriterad över den situation hamnat i, men att komma igenom alltihop har visat att jag är en stark person och att jag vet vad jag vill.

# Vad hjälpte dig att komma igenom de tunga stunderna?

– Min familj, människorna på Melwood; coacherna och spelarna. Vänner och sådant. Alla har uppmuntrat mig.

# Hur har det varit att titta på laget från sidan och vad har du lärt dig av det?

– Att lagandan är helt överlägsen. Den är suverän ute på planen och i omklädningsrummet. Träningspassen... vi slutar aldrig. Från 0 till 90 km/t, alla jobbar så hårt. 

– Jag kollar främst på anfallsspelarna eftersom det är min position och försöker lära mig från dem. Även när de inte startar och hoppar in från bänken utgör de ofta stor skillnad. Det hjälper att se det. När du inte startar är det viktigt att vänta på din chans och sedan göra ditt allra bästa för laget.

# Din nyfunna vänskap med Oxlade-Chamberlain har varit välkänd under er rehabiliteringsperiod. Hur viktig har han varit för dig?

– Han har varit suverän. Att ha en äldre spelare omkring sig, med all hans rutin och kvaliteter, har varit fantastiskt. Jag kunde inte ha önskat någon bättre att få köra min rehab med.

# Vi såg ett klipp på Instagram tidigare i veckan, när Klopp överraskar dig med en kram. Hur är ditt förhållande till bossen?
– Jag skulle säga att det är ett väldigt, väldigt, bra förhållande som blir bättre för varje dag. Jag hoppas att det fortsätter så.
# Hur är han som en man-to-man-manager?
– Suverän, en av de bästa managers i branschen, om inte den allra bästa. För unga spelare som är på väg upp. Alla vill spela under the boss. När du får chansen så vill alla visa att det är redo att behålla sin position i laget. Alla vill ge allt för honom, så att de får spela varje vecka.

# Vilket är ditt nästa mål?

– Att komma tillbaka på planen, spela några U23-matcher, hitta formen och förhoppningsvis få debutera under det här året.

Källa: Liverpoolfc.com


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer