Fördubblade löneutgifter

Bild till nyheten Fördubblade löneutgifter
Liverpool FC pröjsar ut rejäla spelarlöner – i klass med konkurrenterna.

Klubbens löner har fördubblats sedan 2013 och ökat med 23 procent bara under 2017/18.

Liverpool betalar nu ut £263M i löneutgifter. Enligt de siffrorna som är publicerade så toppar Manchester United löneligan med en totala utgifter på £296M.

Enligt Priceoffootball.com har Liverpools snittlön ökat från 100.000 pund i veckan till 126.000 pund.

"Detta gör att Liverpool kan konkurrera med de andra toppklubbarna både nationellt och internationellt", skriver hemsidan.

Trots den stora ökningen i löneutgifter så betalar klubben bara ut 58 pund i lön per hundra intjänade pund. Tumregeln i Premier League är att så länge du inte betalar ut mer än 60 procent av det man tjänar så har klubben god koll på utgifterna.

– Köpen av spelare som Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain och Virgil van Dijk bidrar till ökningen i löneutgifter. Även de förbättrade kontrakten för de spelarna som redan fanns i truppen bidrar, sa ekonomiexperten Kieran Maguire tidigare under veckan.

Under den period som dessa siffror gäller så är det ett kontrakt som verkligen har påverkat siffrorna – Roberto Firminos. Brasilianaren signerade i april ett kontrakt som binder honom till klubben till 2023, med en veckolön på 180.000 pund.

Efter 31 maj så har spelare som Salah, Mané, Robertson och Trent Alexander-Arnold alla signerat nya avtal, men dessa nya kontrakt är inte medräknat i årets siffror.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer