– Supportrarna ger oss energi

Bild till nyheten – Supportrarna ger oss energi
Andy Robertson påpekar vikten av stödet av supportrarna på hemmaplan.

Under förra säsongen tog sig Liverpool till final i Champions League. Under turneringens gång spelade laget sju hemmamatcher där de vann fem och spelade två oavgjorda. Andy Robertson menar att den speciella Anfield-atmosfären förtjänar en del av äran.

– Vi gjorde en fin turnering, och jag tror att atmosfären på Anfield hjälpte oss väldigt mycket. Alla vet hur speciella Champions League-kvällar på Anfield kan vara. Vi får energi från supportrarna och supportrarna får energi från oss. Det är upp till oss att ge dem något att sjunga om, men det hjälper när de ställer sig bakom oss, det kanske kan ge det där lilla extra som krävs i matchen, säger Robertson till Liverpoolfc.com.

– Jag tror att alla lag försöker utnyttja hemmaplansfördelen till max, det måste vi också göra. Det är det som hemmasupportrarna är till för. Alla klubbar har det och det gäller att göra det bästa av det.

Även om Bayern München inte har imponerat i Bundesliga denna säsong så menar Robertson att Liverpool inte kan ta lätt på uppgiften.

– För att slå Bayern måste vi ge allt. De är ett bra lag och har varit otroliga under de senaste sex-sju åren. Vi vet att det kommer att bli en tuff uppgift. Vi tror att vi kan störa vilket lag som helst, men då måste vi göra vårt allra bästa ute på plan.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer