– Han har växt som person

Bild till nyheten – Han har växt som person
Rhian Brewster är tillbaka i träning efter en lång skadefrånvaro. Jürgen Klopp ser mycket ljust på anfallarens framtid.

– Om du ser hur han löper så ser du att det ser bra ut. Allt ser ut som förr, säger Jürgen Klopp om Rhian Brewster till Liverpoolfc.com.

På träningslägret i Marbella har Brewster varit tillbaka i träning med förstalaget. I januari 2018 ådrog sig den unge anfallaren en allvarlig skada i fotleden och har rehabat sedan dess. 

– När spelare som varit långtidsskadade börjar träna igen ser du ofta små förändringar i deras rörelser. I början var det så för honom också, men nu är det bra och han är betydligt rappare i steget. Den längsta perioden av rehabiliteringen är nu över och det förändrar allt, säger Klopp.

– Grabben kan gå ut på planen igen och göra mer än att bara lukta på den. Att vara runt de andra spelarna och göra liknande övningar, eller till och med samma övning, det förändrar mycket, särskilt för en ung spelare som Rhian.

Under rehabiliteringen har det blivit många timmar på gymmet för Brewster, något som Klopp har lagt märke till.

– Han växte som person både psykiskt och fysiskt. Han är större nu när man kollar på honom. Nu är han en riktig man, när han skadade sig var han en ung pojke.

18-åringen väntar fortfarande på att få göra debut för Liverpool, men om han fortsätter som han gör kan det hända att han inte behöver vänta så länge till.

– Med lite tur, som man alltid behöver, så kommer vi ha det mycket roligt med honom, säger Klopp.

Brewster har inte varit ensam om att vara långtidsskadad. Alex Oxlade-Chamberlain har även han varit skadad under en lång tid och de båda spelarna har utvecklat en nära vänskap.

– Det är bra att ha en äldre spelare som Ox, med hans egenskaper, som kan hjälpa till under vägen tillbaka. Jag kunde inte ha bett om någon bättre att ta sig igenom rehabiliteringen tillsammans med, säger Brewster.

Jürgen Klopp ser det som mycket positivt att den unge anfallaren hade någon att jobba ihop med under rehabiliteringen.

– Du kan inte få en bättre väg in i laget än genom Ox eftersom att han är bra vän med alla spelarna. Det hjälpte honom. Det är bra att vara god vän med Ox. 

– Han börjar se ljuset i tunneln nu och allt kommer att bli bra, avslutar Klopp.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer