Toppar Fair Play-tabellen

Bild till nyheten Toppar Fair Play-tabellen
Liverpool går mot sin snällaste säsong någonsin vad gäller gula och röda kort. Värre ser det ut för rivalerna Manchester United och Everton.

Det är inte bara i den vanliga Premier League-tabellen som Liverpool är med och slåss i toppen. I FA:s översikt över lagen med minst antal gula och röda kort har Liverpool skaffat sig en lucka ner till det näst "snällaste" laget. I den andra delen av tabellen återfinns lag som Manchester United och Everton.

Tabellen fastställs genom ett poängsystem där varje gult kort ger lagen fyra poäng, utvisning efter två gula kort eller för att ha stoppat en en uppenbar målchans ger tio poäng medan direkt rött kort för övriga regelbrott ger tolv poäng.

Liverpool har endast fått 23 gula kort denna säsong och är det enda laget i ligan som i snitt får mindre en ett gult kort per match. De är också ett av fem lag som inte fått något direkt rött kort. De andra lagen som lyckats med den bedriften är Chelsea, Tottenham, Arsenal och Fulham.

"The Reds" har fått två spelare utvisade denna säsongen - James Milner och Jordan Henderson. Båda blev utvisade efter att ha fått två gula kort. Londonlagen Arsenal och Chelsea är de enda lagen som inte har fått en enda utvisning.

I FA:s fair play-tabell är det alltså Liverpool som leder såhär långt med 112 insamlade poäng. Därefter följer Chelsea på 132 och Manchester City på 144. Bägge dessa lag har fått 33 gula kort, tio mer än Liverpool.

Om Liverpool fortsätter på inslagen väg går de mot sin bästa säsong rent fair play-mässigt. 1994/95 fick de 35 gula kort och ett direkt rött kort.

I den andra änden av tabellen är det Southampton som hamnar allra längst ner, de har 53 gula och tre röda kort. Manchester United ligger näst sist med 51 gula och tre röda kort, vilket ger dem 238 poäng. Everton är det fjärde värsta laget sett till FA:s tabell. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer