Klopp berömmer Fabinho

Bild till nyheten Klopp berömmer Fabinho
Fabinho har gått från att vara utanför startelvan till att bli en nyckelspelare i Jürgen Klopps lag.

Fabinho hade en tuff start på sin Liverpoolkarriär och fick vänta enda till 20 oktober för att få sina första minuter i ligaspelet. Efter det har det dock gått bättre och bättre för brasilianaren, som får beröm av Jürgen Klopp efter matchen mot Watford.

– Fabinho var utan tvivel väldigt bra. Det var en av hans bästa matcher. Han hade några spektakulära ögonblick när han vann tillbaka bollen lite här och där. Det var väldigt bra, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– När det gäller organisationen så var han strålande. Han skyddade försvaret perfekt och spelade väldigt bra fotboll. Det var verkligen en av hans bästa insatser.

Efter att ha gett 25-åringen sparsamt med speltid till en början, menar Klopp att han nu är redo att användas i alla olika spelsystem och konstellationer.

– Han känner sig mer tillrätta i sin position. Han är en bra grabb, väldigt smart. Han vill göra allting rätt.

– Ibland måste man låta spelarna få finna sig tillrätta på egen hand, utan att man ger dem en massa information. Då kan saker hända.

– Det fanns några ögonblick då jag ville säga "ok, hjälp honom, gå tillbaka till att spela två centralt", eftersom att det var det han var van vid. Nu är det inga problem om vi spelar med tre, fem, sex, sju eller hur många vi nu skulle ha centralt. Det är precis det som vi önskar. Sådan är situationen med Fabinho nu och förhoppningsvis fortsätter det så.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer