Rapport: Planenlig seger på Anfield

Bild till nyheten Rapport: Planenlig seger på Anfield
Liverpool gjorde vad de skulle och städade av Burnley. Segern innebär att det fortsatt är ett poäng upp till ligaledarna Manchester City.

PREMATCH:

Liverpool var tvungna att vinna dagens match för att inte bli ifrånsprungna ytterligare av Manchester City i tabelltoppen. De ljusblå vann under gårdagen mot Watford och avståndet inför denna match var alltså fyra poäng.

Burnley kom till matchen med två raka ligaförluster i ryggen. Allra senast blev det en 3-1-förlust mot Crystal Palace.

FÖRSTA HALVLEK:

Liverpool åkte på en kalldusch bara sex minuter in i matchen. En trängd Alisson lyckades inte nå Westwoods hörna, som gick direkt i mål. 1-0 Burnley. Borde dock ha blivit frispark för Alisson.

1-1 kom kvarten senare. Ett fint väggspel mellan Salah och Wijnaldum ledde till ett inspel som på något sätt slank igenom till Firmino som enkelt satte bollen i öppen kasse.

Det var ett välförtjänt kvitteringsmål då Liverpool dominerat matchen från första sekund.

Spelövertaget skulle belönas med ett ledningsmål efter knappa halvtimmen. Lallana gjorde en jättefin glidtackling för att täcka en rensning, bollen studsade in i straffområdet och landade framför Manés fötter som skruvade in bollen i bortre gaveln.

ANDRA HALVLEK:

Den andra halvleken fortsatte precis som den första. Liverpool dominerade bollinnehavet och allt i målchansväg.

3-1 skulle komma efter en jättemiss av Burnleys målvakt. Heaton satte en inspark rakt på Salahs fötter som fick fri väg från mittplan, egyptiern blev fälld precis i skottögonblicket, men bollen nådde Firmino som kom i en andravåg och sköt in sitt andra mål för dagen.

Med kvarten kvar byttes Adam Lallana ut och lämnade planen till stående ovationer från läktaren. En fin insats av den annars hårt kritiserade engelsmannen. Naby Keita äntrade planen.

Mané fick ett jätteläge att utöka ledningen ytterligare efter ett fint inspel från Alexander-Arnold, men senegalesen lyckades på något sätt att få bollen i ribban och över mål.

När fjärdedomaren visade tre minuters tilläggstid såg matchen helt avgjord ut, men en sällsynt Burnley-chans skulle resultera i en reducering till 3-2. Det hann dock bara vara nervöst i ett par sekunder innan Sadio Mané satte spiken i kistan när han rundade Heaton och rullade in 4-2, vilket också blev slutresultatet.