Nästa match (Champions League)

Tottenham klubbmärke Tottenham (B)

lördag 01 jun 21:00

Van Dijk: Nästan helt perfekt

Bild till nyheten

Virgil van Dijk berättar vilka instruktioner som Jürgen Klopp gav spelarna inför matchen mot Bayern München.

Efter 3-1-segern mot Bayern München fick Virgil van Dijk frågan från Liverpoolfc.com om det var en perfekt genomförd match för laget.

– Väldigt nära. Det var väldigt viktigt för oss att spela som vi gjorde, speciellt efter de resultat vi har haft tidigare på bortaplan i turneringen.

– Vi visste hur de skulle ställa upp och hur de troligtvis skulle anfalla mot oss. Jag tycker att vi gjorde det fantastiskt.

– Att fira med fansen var otroligt. De följer med oss överallt och det är en mäktig känsla att spela för den här klubben och att få bära denna tröja.

Van Dijk avslöjar vilka instruktioner laget fick från manager Jürgen Klopp inför matchen.

– Att vi skulle vara modiga när vi hade bollen, se till att alla vill ha boll där ute och att vi skulle försvara oss tillsammans. Vi skulle också vara modiga när vi försvarade oss. Jag tycker att vi gjorde det väldigt bra, speciellt i den andra halvleken.

– Vi visste att de skulle anfalla lite mer och att vi skulle få mer ytor att spela på, något som vi utnyttjade väldigt bra.

Sadio Manés två mål innebär att anfallaren gjort tio mål på de tio senaste matcherna.

– Sadio har varit på en annan nivå under de senaste veckorna, eller månaderna. Han har en fantastisk säsong, avslutar Van Dijk.
Bannerbild