Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

– Vi har en Portoexpert i staben!

Bild till nyheten

Jürgen Klopp om lottningen i Champions League.

Kvartsfinalen spelas på Anfield tisdag den 9 april med retur i Porto onsdag den 17 april.

– Vad kan jag säga? Det är Porto och vi har redan spelat där (5-0-seger i åttondelsfinalen ifjol, reds anm). Vi vet hur bra vi var tvungna att vara där ifjol.

– Det resultatet var märkligt. Det var såklart bra, men märkligt. I returen såg vi mer av Portos karaktär och vilka kvaliteter laget besitter.

Experterna anser att Liverpool har haft flax i lottningen, men det håller inte Klopp med om.

– Jag tänker inte att det här är det bästa lottningen vi kunde ha fått, för det är inte det. Det är bara lottningen. Det är motståndaren vi måste förbereda oss emot och det är allt vi kommer att tänka på när vi inleder förberedelserna för den matchen.

Klopps assistent Pep Lijnders har en förtid i FC Porto och jobbade i klubbens akademi under sju år 2007-2014.

– Vi har en Portospecialist i laget eftersom Pep har varit där tidigare. Han snackar alltid respektfullt om klubben. Vi kommer att ha mycket information och det behöver du inför en sådan match – men den ska fortsatt spelas. Nu vet vi, så låt oss förbereda oss för uppgiften, tillägger Klopp.

Om "The Reds" vinner så väntar semifinal mot Barcelona eller Man United, med start på bortagräs.

Men så långt fram vill Klopp inte ens tänka.

– Porto fanns inte på min önskelista, det är 100 procent säkert. Men nu är dem våra motståndare, det är så det är.

– Det första du måste göra är att respektera motståndaren på riktigt sätt och det kommer vi att göra – till 100 procent. Vi känner till kvaliteterna och även våra supporters är strålande på att respektera våra motståndare.

– Jag är också glad å fansens vägnar, för det är en fin resa. En fin stad och vädret kommer att vara bra. Det är alltid fint för engelsmän! Annars är det inget att säga.