Nästa match (Träningsmatch)

Tranmere klubbmärke Tranmere (B)

torsdag 11 jul 20:30

Klopp om sommarens transferplaner

Bild till nyheten

Jürgen Klopp hävdar att det viktigaste är att laget håller ihop och fortsätter att utvecklas tillsammans.

Jürgen Klopp tror inte att Liverpool kommer att spendera i närheten av samma summor denna sommar som de gjorde förra sommaren. Förra sommaren investerade Liverpool FC £170M i spelarköp när Naby Keita, Fabinho, Xherdan Shaqiri och Alisson Becker värvades.

– Det finns inte behov för att spendera sådana summor, säger Jürgen Klopp till Liverpool Echo.

– Jag vill inte prata i detalj om vad vi vill göra men jag tror inte att detta är ett lag där vi behöver spendera stort. 

Klopp vill att laget ska ta nästa steg genom att förbättra samarbetet i gruppen ytterligare.

– Det bästa sättet att göra det på är att samla en grupp spelare, försöka att utvecklas tillsammans och hålla ihop under en längre period.

– Det har kanske varit det största problemet i Liverpool de senaste decenniet. När de hade ett bra lag efter en säsong så försvann spelare över hela världen. Det kommer garanterat inte att ske denna säsong, lovar Klopp.

James Pearce, som skrev artikeln, menar att det inte kommer att bli en situation i sommar där någon av de stora profilerna försvinner, så som Coutinho gjorde förra sommaren.

Pearce påpekar dock att det kommer att finnas behov att ersätta spelare som Alberto Moreno och Daniel Sturridge, som båda ser ut att lämna klubben när deras kontrakt går ut.