Rapport: Top of the league igen

Bild till nyheten Rapport: Top of the league igen
Det blev ingen lätt match när nästjumbon Fulham stod för motståndet, istället var det farligt nära att bli oavgjort och ännu mer tappad mark i ligatoppen. Då klev James Milner fram och från elva meter sköt hem de tre poängen till Liverpool.

PREMATCH:

Liverpool kom till matchen stärkta av 3-1-segern mot Bayern München och avancemang till kvartsfinal där FC Porto väntar.

Fulham, nästjumbon, kom till matchen med tre raka förluster trots tränarbytet där Scott Parker ersatt Claudio Ranieri.

FÖRSTA HALVLEK:

Fulham hade mer boll än Liverpool under de första minuterna, men sedan tog gästerna tag i bollen och lånade knappt ut den mer under halvleken.

Mané och firmino kombinerade fram i straffområdet och Mané kunde efter 26 minuters spel sätta 1-0 till Liverpool. Senegalesen upp på samma antal mål i Premier League som Mo Salah.

När det gäller målchanser var det inget högtryck, men Liverpool rullade boll på offensiv planhalva och hade fullständig kontroll på matchen. Ofta kom Robertson och Alexander-Arnold i fina inläggslägen, men inspelen höll ingen vidare klass, eller så var det precis så att bollen smet förbi framrusande spelare.

1-0 i paus med känslan av att det kan bli mer i den andra om Liverpool skruvar upp tempot några nivåer.

ANDRA HALVLEK:

Fulham hade en boll i nät efter 64 minuter, men domaren vinkade för offside och målet dömdes korrekt bort. En varningssignal för Liverpool som fortsatt dominerat spelmässigt utan att skapa några jättelägen.

Fulham tog sig in mer och mer i matchen och skapade en hel del halvchanser. Klopp svarade genom att göra ett dubbelbyte - Origi och Milner in, Lallana och Firmino ut. 20 minuter kvar av matchen.

Direkt efter bytena hade Liverpool en hörna och Mané var mycket nära att utöka ledningen, men nicken tog i ribban.

Istället skulle Fulham kvittera. En snedspark från Milner och en kommunikationsmiss mellan Van Dijk och Alisson ledde till att Ryan Babel fick öppet mål och sköt in 1-1. Babel stod för ett återhållsamt firande, med tanke på hans förflutna i Liverpool.

Med tio minuter kvar revs Sadio Mané ner av målvakten Sergio Rico och domaren pekade på straffpunkten. James Milner klev fram och satte bollen säkert mitt i målet. 2-1 Liverpool.

Mohamed Salah hade, med fyra minuter kvar, chansen att sätta spiken i kistan efter att ha blivit framspelad till ett friläge av Mané, men det stämmer inte riktigt för Egyptiern som missade.

2-1 till Liverpool blev slutresultatet och de helröda sätter press på Manchester City genom att kliva upp i ligatopp dock med en match mer spelad.