– Vi är ett lag att räkna med

Bild till nyheten – Vi är ett lag att räkna med
Trent Alexander-Arnold menar att den senaste veckans resultat tyder på mental styrka inom laget.

Trent Alexander-Arnold är mycket nöjd över hur laget tog sig igenom en tuff vecka med segrar mot Burnley, Bayern München och Fulham.

– Det var bra av oss att klara av detta. Vi visade bra karaktär, säger Alexander-Arnold till The Telegraph.

Han menar att segern mot Fulham kan komma att visa sig vara mycket viktig när säsongen summeras.

– Detta är matcher som du kanske inte tänker på mycket på under säsongen, men de är mycket viktiga för oss. När vi blickar tillbaka efter säsongens slut kanske detta var ett otroligt viktigt resultat.

– Ser vi tillbaka på hela veckan så kom vi tillbaka mot Burnley efter att ha släppt in mål tidigt. Vi hade en tuff match mot Bayern och det var mentalt tufft att släppa in ett sent kvitteringsmål mot Fulham. Mentalt har vi klarat av många utmaningar under veckan. Man kan inte be om mer än tre segrar, menar den unge högerbacken. 

Alexander-Arnold tror att tidigare Liverpooltrupper skulle haft problem i situationer som när Ryan Babel kvitterade sent för Fulham.

– För några år sedan skulle vi kanske bara ha vunnit en av dessa matcher. Jag tänker speciellt på den mot Fulham. För några år sedan hade vi troligtvis inte tagit tre poäng i den matchen. Nu visade vi vilket bra lag vi har blivit.

– Vi har blivit ett lag att räkna med. Nu är det viktigt att komma tillbaka efter landslagsmatcherna och fokusera på slutspurten av säsongen. Vi ska ge allt i de matcher som är kvar.

Liverpool leder för tillfället Premier League, men Manchester City har en hängmatch och om de vinner den tar de över serieledningen.

– Jag är inte säker på för City ska spela sin hängmatch, eller hur tabelläget ser ut. Det är viktigt att vi bara fokuserar på oss själva. 

– Jag var en supporter under 2013/12 när vi var så nära att vinna ligan, så det är kul att få vara en del av titeljakten nu. Det är inte många gånger i karriären som man kan säga det. Jag försöker att njuta av det och förhoppningsvis har vi en lyckad säsongsavslutning.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer