Guardiola rasande på spelschemat

Bild till nyheten Guardiola rasande på spelschemat
Manchester Citys manager är inte särskilt nöjd över hur Premier League har hanterat förändringar i spelschemat.

Pep Guardiola är väldigt irriterad över att Manchester Citys match mot Cardiff har blivit flyttad till tre dagar före lagets semifinal i FA-cupen.

Guardiolas manskap skulle egentligen möte Neil Warnocks lag på Etihad den 6 april, men efter att City vann mot Swansea i kvartsfinalen i FA-cupen ska de ljusblå spela semifinal mot Brighton den helgen. Därmed fick Premier League lov att flytta matchen mot Cardiff.

Premier League har nu beslutat att den matchen ska spelas den 3 april - mindre än 72 timmar före semifinalen på Wembley.

Tidningen Mirror hävdar att Guardiola är måttligt imponerad över att matchen flyttades till samma vecka som semifinalen. Spanjoren har redan tidigare påpekat att Citys spelschema i april är fullspäckat.

– Spelschemat i april är galet. Därför behöver vi alla våra spelare, sa Guardiola i helgen. Det var alltså innan han fick beskedet att Cardiff-matchen flyttas till några dagar före semifinalen i FA-cupen.

– Alla kommer att få speltid. Speciellt John Stones, Kevin De Bruyne och Benjamin Mendy, som alla är påväg tillbaka från skador. Vi behöver allihopa. 

Guardiola fruktar att detta ska hämma Citys försök att vinna alla fyra turneringar, men särskilt att det ska ge Liverpool en fördel i titelstriden.

City har redan en hängmatch i ligatoppen och Guardiola hade hoppats på att Cardiff-matchen skulle flyttas till maj. Nu kan alternativet bli att Guardiola tvingas ställa upp med ett reservbetonat lag i matchen mot Cardiff i Premier League eller i semifinalen mot Brighton. En semifinal som spelas endast tre dagar före den första kvartsfinalen mot Tottenham i Champions League.

City har redan vunnit ligacupen och Guardiola ska nu ha som mål att bli den första managern i engelsk fotboll som vinner alla de fyra stora titlarna under en och samma säsong.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer