– Jag hade inga muskler kvar

Bild till nyheten – Jag hade inga muskler kvar
Rihan Brewster om skadan, vägen tillbaka och tacksamheten för Jürgen Klopp.

När England vann U17 VM i oktober 2017 var Rhian Brewster en av många spelare som det pratats väldigt mycket om. Brewster vann skytteligan i ett lag med spelare som Phil Foden på mittfältet och Callum Hudson-Odoi på ena kanten och Jadon Sancho på den andra.

För Foden, Hudson-Odoi och Sancho har det gått väldigt bra denna säsong. Foden har spelat 23 matcher för ett stjärnspäckat Manchester City, Hudson-Odoi är uttagen i det engelska landslaget och ryktas vara jagad av klubbar som Bayern München och Sancho gör succé i Borussia Dortmund.

För Rhian Brewster har karriären tagit en annan riktning efter VM-succén. För 14 månader sedan skadade han sig allvarligt när han landade snett i en U23-match mot Manchester City.

– Jag ville inte se på det. Jag visste att det var illa, jag kunde höra det. Jag tänkte direkt att jag hade brutit foten, säger Brewster i en intervju med Goal.com.

Han tvingades operera både fotled och knä. De första prognoserna visade att han skulle vara tillbaka efter fyra-fem månader, men så blev aldrig fallet.

– Jag hade inga muskler kvar i benet.

– De är på väg tillbaka nu, men när du har opererat benet två gånger så försvinner muskelmassan helt och det finns ingenting du kan göra åt det.

Den unge anfallaren tränar på Melwood och har spenderat stora delar av sin rehabiliteringsprocess tillsammans med Alex Oxlade-Chamberlain.

– Du upptäcker mycket nya saker om dig själv och man måste vara väldigt stark mentalt. Operationerna var stora ingrepp så jag visste att det skulle krävas mycket arbete. Du spenderar många timmar i gymmet och utför styrkeövningar bara för att kunna springa igen. Man kan inte ens tänka på att vara ute på planen.

Brewster hoppas att det kan bli spel för U23 innan säsongen är över.

– Jag vill bara göra mål! Det är det enda som jag har tänkt på.

– Jag vill bli en Premier League-spelare. En Liverpool-spelare och England-spelare. Jag har fortfarande dessa ambitioner. Kanske ännu mer än tidigare. 

Under en period var anfallarens framtid i klubben osäker. Tyska klubbar som RB Leipzig och Borussia Mönchengladbach var intresserade av Brewster. Liverpool ställde till och med in en träningsmatch mot Mönchengladbach på grund av deras intresse för spelaren. Det slutade dock med att han signerande ett nytt kontrakt med Liverpool.

– Det är stort för mig. De ville ha mig trots att jag var skadad i flera månader. Det är stort för en spelare. De har gjort så mycket för mig. Jag har haft dagar där jag varit nere och då har de skickat hem mig till London för att rensa tankarna. De har funnits där för mig och har sett till att jag kämpade vidare, det kommer jag inte att glömma.

Jürgen Klopp pratar ofta om Brewsters skadesituation på presskonferenser, något som uppskattas av Brewster själv. 

– Det visar att han har stor tro på mig. När jag är redo för spel igen ska jag betala tillbaka. Han skulle lätt ha kunnat glömma mig och skicka mig till akademien för att genomföra min rehabilitering, men det gjorde han inte. Han ville ha mig på Melwood, runt omkring laget och det kan jag inte tacka honom nog för.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer