- Jag fokuserar enbart på Ajax

Bild till nyheten - Jag fokuserar enbart på Ajax
Flera medier i både England och Nederländerna har skrivit om att Liverpool vill värva Matthijs de Ligt i sommar. Men Ajax-kaptenen säger att han vill lägga allt fokus på Ajax.

Virgil van Dijks mittbackskollega i det Nederländska landslaget Matthijs de Ligt är mycket eftertraktad av flera klubbar ute i Europa. Trots att han bara är 19 år gammal har mittbacken redan spelat 104 A-lagsmatcher för Ajax och är lagkapten.

Sedan nyår har det varit många rykten om att Barcelona, Juventus, Manchester City, Arsenal, Manchester United och Liverpool vill värva De Ligt i sommar. Barcelona sägs vara favoriter till att värva det nederländska stjärnskottet. Barcelona har redan gjort klart med landsmannen och lagkamraten i Ajax Frenkie de Jong.

Hittills har det blivit 14 landskamper för Matthijs de Ligt och därmed spelat en del bredvid Virgil van Dijk. I samband med den nederländska landslagssamlingen fick han svara på frågor om en eventuell flytt till Liverpool

- Virgil är en spelare som har rutin av att spela i en av Europas bästa ligor. Självklart lär man sig mycket av att jobba med honom. Det har varit en nyttig erfarenhet för mig att spela bredvid honom, säger De Ligt till Liverpool Echo.

- Han spelar i Liverpool som är en toppklubb. Men jag fokuserar inte på dem, utan jag fokuserar enbart på Ajax.

Ajax kommer möta Juventus i kvartsfinal i Champions League. Virgil van Dijk har under säsongen varit mycket imponerad av Matthijs de Ligt.

- Han har bevisat att han är en mycket lovande försvarare, säger Van Dijk.

- Det finns såklart många egenskaper som han kan förbättra och det är han medveten om. Med tanke på hans unga ålder så visar De Ligt upp en stor mognad i spelet. Jag är glad över att ha fått bilda mittbackspar med honom.

Nederländerna fick en bra start på EM-kvalet, då de i torsdags besegrade Vittryssland med 4-0. Både Virgil van Dijk och Gini Wijnaldum gjorde mål i den matchen. På söndag lär det bli en tuffare match, då Nederländerna möter Tyskland i Amsterdam.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer