Nr 50 för Henderson

Bild till nyheten Nr 50 för Henderson
Ikväll når Liverpoolkaptenen en milstolpe för "Three Lions".

Kl 20.45 i afton är det förväntat att Jordan Henderson gör sin 50:e landskamp för England i EM-kvalmatchen borta mot Montenegro. 

Debuten skedde redan i november 2010 i en träningslandskamp mot Frankrike, bredvid Steven Gerrard.

– Jag minns att det var många erfarna och stora spelare i truppen då jag debuterade och att jag tänkte att jag har en lång väg att vandra om jag skulle kunna bli kvar på den här nivån, säger Jordan.

Han har spelat under Fabio Capello, Roy Hodgson och nu Gareth Soutgate, som hyllar "Hendo" som en ledare.

– Han har en vinnarmentalitet som gör att andra runtomkring honom spelar bättre. Det är bland hans främsta egenskaper, säger Southgate. 

Även om han är kapten för Liverpool (och även varit det för U21-landslaget) så var det Harry Kane som tilldelades den berömda bindeln inför VM-slutspelet i Ryssland förra sommaren. 

– Hans reaktion säger något om vad han bidrar med, för det handlar alltid om kollektivet för hans del. Jag är säker på att han hade älskat att vara kapten, men istället gratulerade han Harry och satte laget främst.

– Det är därför han har varit en suverän kapten för sin klubb också. Att kliva i Steven Gerrards gamla skor måste ha varit tufft, men han har fantastiska ledaregenskaper, menar Southgate.

– Han håller alltid hög standard och har höga förväntningar på sig själv, men han är också beredd på att utmana andra och höja deras nivå.

I fredags spelade Henderson hela matchen när England krossade Tjeckien med 5-0 på Wembley. Ikväll väntar alltså landskamp nr 50 borta mot Montenegro. 

I så fall blir han den 59:e engelsmannen genom tiderna att nå den milstolpen.

Och kanske får han fira med att göra sitt första landslagsmål också!?

– För min del har det aldrig handlat om att vara målskytt, utan om att vinna. Men jag borde nog ha gjort åtminstone ett mål! Ja, det skulle vara fantastiskt att få göra det första målet, avslutar han. 

I morgon, tisdag, spelar Alisson Becker, Fabinho och Roberto Firmino för Brasilien i en träningslandskamp mot Tjeckien i Prag. 

Sadio Mané ska också spela för Senegal i träningslandskamp mot Mali. 

Därefter återvänder kvartetten, som de sista, till Melwood för uppladdning inför söndagens ligamatch hemma mot Tottenham.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer