Kacaniklic: Roy sålde fel Alex!

Bild till nyheten Kacaniklic: Roy sålde fel Alex!
Helsingborgssonen Alex Kacaniklic var en talangfull junior i Liverpool innan karriären tog fart i Fulham. Nu berättar han om hur dåvarande managern Roy Hodgson förväxlade honom med en annan Alex i Paul Konchesky-affären.

För fyra-fem år sedan berättade även LFC.nu om denna besynnerliga historia, som nu blommat upp på nytt i Olof Lundhs podcast då Alex Kacaniklic är tillbaka i Sverige för att förstärka Hammarby i allsvenskan.

Roy Hodgsons sexmånadersperiod på managerposten i Liverpool mellan juni 2010 och januari 2011 vill nog de flesta glömma. I rättvisans namn hade stackars Roy inte särskilt mycket uppbackning från ledningen när det gällde transfers då klubben stod vid ruinens brant.

I sin desperata jakt att få köpa loss vänsterbacken Paul Konchesky från sin forna klubb Fulham för £3,5M valde han att offra två talangfulla juniorer – svenske yttern Alex Kacaniklic och finländske anfallaren Lauri Dalla Valle – som gick motsatt väg för totalt £800 000.

* Konchesky blev ett praktfiasko och fick totalt bara 18 matcher i Liverpooltröjan.

Nu berättar Alex återigen om hur Roy misstog sig helt på honom och namnen Alex Cooper.

– När jag var i Fulham och innan jag hade skrivit under avtalet, så hade jag ett samtal med Roy på telefon där vi upptäckte att han hade skickat iväg fel Alex, berättar han för Fotbollskanalen.

– I hans huvud trodde han att han hade sålt en annan Alex (Cooper) för att få Konchesky. Men det var lite för sent. Så här efteråt är det egentligen ganska kul, säger Alex idag.

– Sedan sa han att Liverpool välkomnade mig tillbaka med öppna armar, men att jag kunde göra som jag ville.

– Men vid den tidpunkten hade jag redan bestämt mig. Jag kände att det var spännande att gå till Fuham.

27-årige Kacaniklic – som gjorde tre mål på 19 landskamper för Sverige 2012-14 men sedan försvann ut i kylan – säger också att han inte såg någon framtid i Liverpool då Rafa Benitez fick sparken. Under spanjoren hade han också förlängt kontraktet.

– När Roy kom till Liverpool så blev det en stor förändring. Benitez hade varit där innan och kände alla som jobbade i klubben. När han försvann och tog med sig sin personal så blev det rätt stor turbulens. Hodgson tittade inte på oss juniorer, han ville se snabba resultat. Han ville ha Paul från Fulham...

Alex Kacaniklic hade några fina säsonger som ungdomsproffs i Liverpool och gjorde även mål i finalen i FA Youth Cup mot Arsenal 2009, som dock förlorades. 

Sex månader efter flytten från Liverpool slog han igenom med buller och bång i Premier League och gjorde 100 matcher med Fulham och landslagsdebut innan han gick vidare till franska Nantes.

Nu håller vi tummarna för att den sympatiske helsingborgaren både får vara skadefri och hittar tillbaka till formen i "Bajen".

Intervjun i sin helhet kan du lyssna på här.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer