– Jag ska berätta allt!

Bild till nyheten – Jag ska berätta allt!
Michael Owen är aktuell med ny bok om karriären som gjorde att han gick från älskad till hatad bland många supporters.

Owen gjorde 158 mål under åtta säsonger innan han skrev på för Real Madrid i augusti 2004 och gick miste om den fantastiska kvällen i Istanbul bara nio månader senare.

Det finns en hel del magiska Owen-ögonblick, som när han på egen hand vände 0-1 till 2-1 i FA-cupfinalen mot Arsenal på Millenium Stadium i Cardiff 2001.

Som Liverpoolspelare vann han även UEFA-cupen och två ligacupvinster och tilldelades även prestigefyllda Ballon D'or som världens bäste spelare 2001.

Men förhållandet till fansen försämrades betänkligt då han gick till Real Madrid för en spottstyver. Då var han 24 år och en av de vassaste anfallarna i världen. 

Relationen blev inte bättre av att han 2009 skrev på för ärkerivalen Manchester United – efter en mellanstickare i Newcastle – där hann vann Premier League 2011.

Bortsett från jobbet som experttyckare för diverse tv-bolag är Michael idag även internationell ambassadör för Liverpool FC – som han hävdar är klubbens i hans hjärta.

Många har emellertid inte förlåtit snedsteget, inte ens när han i lördags spelade för Liverpool Legends mot Milan Glorie på Anfield.

Men nu är han alltså aktuell med ett boksläpp i september.

– När jag skrev min första bok ("Off the Record", 2004) var det tidigt i karriären. Du får frågan om du vill vara med i ett bokprojekt och du tänker att det är en bra idé. Min agent stöttade mig och du följer bara med strömmen. Men när jag tittar tillbaka så sa jag inte det jag nödvändigtvis tycker nu, säger 39-åringen till Liverpool Echo.

– Du blir äldre, klokare och får fler och andra åsikter. Du har upplevt mer och jag har lagt ner min karriär. Därför har jag bestämt mig för att det passar att skriva en ny bok, av flera anledningar.

– Folk har delade meningar om min karriär. Jag får fortfarande samma frågor om lagen jag har spelat för. Nu vill jag berätta om allt som hände.

Michael blir ofta påhoppad och hånad av supporters på sociala medier och han hoppas att boken ska ge ökad förståelse bland de värsta kritikerna. 

– Du kan göra miljoner intervjuer, men ingen tycks vilja förstå dig i alla fall. Nu ska jag skriva det själv, svart på vitt. Jag kan berätta exakt vad jag känner, exakt vad som hände och dela med mig av nyanser som ingen kände till.

Har du förlåtit Michael Owen för att han gick till Man United? Logga in och kommentera.


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer