– Vi är inte trötta!

Bild till nyheten – Vi är inte trötta!
Jürgen Klopp hyllar världsklass-attityden i spelartruppen. Se video och textsammanfattning från dagens presskonferens.

# Om att möta Cardiff

– Jag har varit i värre positioner! Det är lätt att prata om dem (matcherna som väntar) men vi måste vinna dem också och det är det svåra. Cardiff har skaffat sig rejält med självförtroende efter deras senaste match mot Brighton.

– Om de hade förlorat där så hade allt så gott som varit över, men nu börjar det om igen. Cardiff har tro på att de kan ta tillvara på chansen och jag skulle ha trott likadant. Och vi måste visa att vi är redo för en annorlunda och tuff kamp igen.

# Om pressen i slutspurten 

– Det är alltid en utmaning, men vi börjar bli van vid det. Att spela som vi har gjort de senaste veckorna är positivt, men den här helgen måste vi vara redo.

– Barcelona, uh? Innan dess väntar Cardiff och Huddersfield och de är lika viktiga som matchen som kommer eftert det. Allt är ok. Vi vet att det är ett massivt jobb som väntar oss i helgen.

# Om att Man City rök ut ur CL

– Det är otroligt, jag kände verkligen med dem. Jag vet att en del säger att det utan VAR hade varit ett klart mål, men vi har fortfarande diskussioner om det. Det var offside i det momentet, men det var ett tufft beslut att ta.

– Stor komplimang till Tottenham. Jag sa redan i början av säsongen att de har haft den tuffaste sommaren av oss alla, eftersom de inte köpte in någon spelare och bara hade två veckors ledighet.

# Om trötta ben

– Vi är inte trötta. Det är en avgörande period av säsongen och det är otroligt att vi är involverade i två tävlingar. Vi är fortfarande med i CL och i titelracet. Så vi är inte trötta.

– Träningarna har låg intensitet nu eftersom vi inte behöver annat och det vet grabbarna om. Vi har ett litet pass i morgon och sedan åker vi till Cardiff. Vi analyserar, jobbar och går för det. Vi har skapat en bas, men nu är stunden inne att utnyttja det.

– Vi gör vad vi kan för att träna på exakt rätt sätt. Om du har ett stort mål så känner du ingen trötthet. Det är som ett marathon. Om du redan har sprungit 40 km så tänker du bara på vad som väntar. Det är snarare så vi känner oss just nu.

# Om Joe Gomez

– Joe Gomez ser väldigt bra ut och det är väldigt viktigt att han är tillbaka.

# Om Oxlade-Chamberlain

– Det är detsamma för Ox. Det är väldigt bra att ha båda tillbaka.

# Om spelargruppen

– Det är en supergrupp. Grabbarna är väldigt nära varandra. Det handlar om att mixa potential med attityd. En världsklass-attityd skapar ett lag som är svåra att möta och vi har haft det från första dagen på säsongen.

# Om positivt tänkande

– Jag antar att ni vill prata om allt som varit positivt under säsongen, men vi vill bara prata om vår nästa motståndare, vår nästa möjlighet – och det är Cardiff.

# Om Mo Salah

– Han är en förebild på många olika områden. Det är väldigt, väldigt trevligt att ha honom och likaså Sadio.

– Båda är muslimer och lever som sådana i en värld där detta ofta diskuteras på ett farligt sätt, som att de skulle vara "på det ena eller andra sättet".

– Vi vet att det inte är sant. Det är trevligt att ha människor omkring dig som är fulla av kärlek. Han (Mo) gör vad han gör med sin religion i mitten av omklädningsrummet och är sensationell ihop med de andra grabbarna.

# Om Dejan Lovrens sjukdom

– Dejan bör vara tillgänglig. Det är inget nytt för någon efter Porto-matchen. Alla är ok.

# Omdöme om Cardiff

– Vi kommer förmodligen att ha bollen lite mer och det måste vi utnyttja. Samtidigt måste vi vara försiktiga med kontringar och varje fast situation kommer att vara en målchans för Cardiff. De hade verkligen otur mot Chelsea.

– De har ett bra momentum nu. Många trodde att de var färdiga för några veckor sedan.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer