Milner om att ta sju segrar

Bild till nyheten Milner om att ta sju segrar
James Milner har en klar och tydlig målsättningen inför slutspurten.

– Ligan är i Citys händer och allt vi kan göra är att försöka att vinna våra matcher och sätta så mycket press som möjligt på dem, säger Milner till Liverpoolfc.com.

– Jag tror att det maximala antalet matcher som vi kan spela nu är sju stycken och om vi kan vinna alla sju så kommer vi att ha minst en titel, så jag antar att det är målet. 

– Det kommer att vara väldigt tufft, en hel del matcher under en kort period, mycket press inför varje match. Det kommer krävas mycket från truppen men jag tycker att vi har hanterat det bra hittills. 

– Vi har en bra spelartrupp med bra mentalitet, vi håller samman och fokuserar på nästa match. 

Liverpools fronttrio fortsätter att ösa in mål. I matchen mot Porto stod trion för ett varsitt mål och från förra säsongens start fram till nu har de stått för hela 152 mål. 

– Det fina med fronttrion är att om en av dem har en dålig match så finns de andra två där. 

– Alla chanser som skapas av grabbarna bakom, det var en fantastisk passning av Hendo (för Firminos mål). Trent slog en fin passning till Mo, sådant är viktigt. 

– När du har dessa tre spelare som är kliniska och kan göra mål på alla olika sätt så krävs det att de får bollar att jobba med. 

– Virgil är uppe och gör en del mål nu, som han borde göra, det gör oss till ett ännu starkare lag. Om man ska spela mot oss och försöker analysera oss, då är det tuffare om målen kommer till på flera olika sätt och från olika spelare.

I och med segern mot Porto står det klart att det blir Liverpool mot FC Barcelona i semifinalen i Champions League. Milner fick en fråga om det går att slå den spanska giganten.

– Självklart. Det kommer att bli väldigt tufft, jag har spelat mot dem ett par gånger i utslagsfasen utan att få med mig bra resultat, så förhoppningsvis blir det tredje gången gillt för min del.

– De är ett starkt lag, det vet vi. De har en hel del fantastiska spelare. Vi måste försöka spela på vårt sätt och stoppa dem. De har inte spelat mot allt för många lag som spelar på det sätt som vi gör. Det kommer att bli en bra match, men en väldigt tuff sådan.

– De är ett väldigt bra lag, men jag tycker att vi har samlat på oss erfarenhet genom att spela finaler i både Champions League och Europa League. Vi har erfarenhet, ett lugn bland oss, vi har gjort det förut så vi vet att vi kan lyckas.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer