Klopp och Mané inför semin

Bild till nyheten Klopp och Mané inför semin
Jürgen Klopp och Sadio Mané mötte pressen inför semifinalen mot Barcelona på Camp Nou. Se video och läs en textad sammanfattning.

Sadio Mané var först ut för att svara på frågor.

Om att Salah och Mané "slåss" om guldskon i Premier League

– Det handlar om truppen. Vi gör allt vi kan för att få med oss ett resultat. Jag tror att det är viktigt att laget har spelare som gör många mål och assist.

Om Van Dijk, årets spelare i Premier League, kan stå emot Messi

– Ja. Vi är alla fulla av självförtroende. Vi vet vilken bra spelare det är. Han ger allt för att hjälpa det här laget.

Om förra årets final mot Real Madrid

– Det var en bra erfarenhet. Vi skulle såklart helst ha vunnit, men vi mötte ett av världens bästa lag. Låt oss använda den erfarenheten och försöka att få med oss ett bra resultat imorgon.

Om Roberto Firmino

– Han är en mycket viktig spelare för oss och vi är mycket glada över att han är med oss.

Om att Mané själv alltid gör mål i utslagsdelen av Champions League.

– Jag tror inte att det är någon skillnad jämfört med andra matcher. Det är bara väldigt exalterande.

Om Philippe Coutinho

– Han är en fantastisk spelare. Jag är lite avundsjuk över att Barcelona får ha honom hos sig, för jag skulle hellre ha honom här.

Om han skulle vilja spela i den spanska ligan och om han hört om Real Madrids intresse

– Jag respekterar ligan, den är väldigt bra. Full av bra spelare, men Premier League är också väldigt bra. Alla skulle vilja spela i Premier League, så jag är väldigt nöjd här.

Om att Liverpools anfall är likvärdigt, eller till och med bättre än Barcelonas.

– För oss är det en komplimang att ses som en av världens bästa anfall. 

Om Camp Nou

– Det är en fantastisk arena. Jag har tittat på Barcelona sedan jag var liten och jag brukar kolla på La Liga ibland fortfarande. Det kommer att vara härligt att spela på en sådan här arena. Vi ska ge allt för att få med oss ett positivt resultat.

Det var allt för Manés del. Jürgen Klopp tog senegalesens plats.

Klopp om huruvida Firmino är redo för spel eller ej

– Om Bobby är hundra procent redo så kommer han - kanske att spela! Han är här med oss och tränade idag. Imorgon har vi en träning och sedan måste jag ta ett beslut.

Om sina egna kommentarer om att Camp Nou inte är ett tempel för fotbollen.

– Suck.. Jag ger 500 intervjuer inför matcher och ni plockar ut ett ord och skriver om det. Jag säger 500 positiva saker om Barcelona men ni försöker ändå att vrida på det. Jag kan inte säga något illa om den här arenan. Vi ska ge allt för att spela så bra fotboll som vi kan.

– Vi vet att Barcelona kommer att ha en hemmaplansfördel imorgon, precis som att vi kommer att ha det på Anfield.

Om att möta Messi

– Det handlar inte bara om honom, men såklart är han en del av det. Om vi endast fokuserar på honom så finns det tio andra världsklasspelare som kommer att avgöra matchen.

Om vad det skulle betyda att vinna imorgon

– Ett oavgjort resultat vore inte helt värdelöst, men det är inte så att vi spelar för ett kryss. Det skulle självklart betyda mycket om vi vann. Jag ser fram emot det, men det kommer att vara en tuff utmaning.

Om Champions League är den lättaste vägen till en titel för Liverpool denna säsongen

– Vi måste fortfarande möta Barcelona. Vi har en chans i båda turneringarna. Inget är avgjort. Vi måste fortfarande spela matcherna. Inga matcher är avgjorda innan de har spelats. Om vi skulle gå till final så har vi tre veckor på oss att förbereda oss. 

Om slutspurten av säsongen med titelrace och semifinal i Champions League

– Det är fantastiskt. Det enda som skulle vara bättre är om någon kunde säga att vi är mästare! Vi är i en väldigt härlig situation. För två år sedan var det väldigt stort för oss att kvalificera oss för Champions League, nu är vi i semifinal för andra året i rad.

– Vi kan inte fokusera på titelracet nu. Det vore ingen bra idé att spela mot Barcelona med 15-20% Newcastle i tankarna.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer