Rapport: Miraklet på Anfield!

Bild till nyheten Rapport: Miraklet på Anfield!
Liverpool kommer att spela final i Champions League 2018/19 efter en helt makalös bragd - 4-0 mot Barcelona hemma på Anfield!

FÖRSTA HALVLEK:

Liverpool startade i ett ursinnigt tempo och dominerade totalt i matchöppningen. Detta skulle ge utdelning genom 1-0 redan efter sju minuters spel - Divock Origi slog in en retur i öppen kasse. Anfield kokade!

Efter målet lugnade spelet ned sig något och Barcelona kom in allt mer i matchen, de hotade särskilt på omställningar när de ofta kom tre-fyra spelare i full fart mot Liverpools backlinje.

Barcelona hade under halvlekens gång ett par riktigt farliga halvchanser där Liverpool lyckades att bryta eller rensa precis i sista stund.

Precis innan domaren blåste av för halvtidsvila stod Alisson Becker för en superräddning när Messi frispelade Jordi Alba, men Alisson stod i vägen.

ANDRA HALVLEK:

Fem minuter in i den andra halvleken bytte lagen jättechanser med varandra. Van dijk klackade på en hörna och Ter Stegen räddade precis på linjen. I den efterföljande omställningen för Barcelona fick Suarez ett läge från nära håll, men Alisson hann ner på marken och rädda det låga avslutet. Två väldigt fina målvaktsprestationer.

Bara minuter senare skulle Anfield explodera - ett stenhårt lågt inlägg från Alexander-Arnold nådde Wijnaldum som distinkt satte bollen i nät. 2-0!

Det helt otroliga hände direkt efter 2-0-målet, nämligen att Wijnaldum gjorde mål igen! Holländaren nådde högst på ett inlägg från Milner och nickade bollen i krysset. 3-0 efter mindre än timmen spelad!

En jättesmart hörnvariant av Alexander-Arnold fram till Origi skulle, med 12 minuter kvar att spela, betyda 4-0 till Liverpool!

Liverpool var totalt överlägsna Barcelona och trots att gästerna kunde förstöra festen genom ett ynka mål, tack vare bortamålsregeln, var de aldrig riktigt nära.

Detta var Liverpools kväll. Detta var Anfield när det är som bäst. Detta var helt otroligt.