Engelsk press: "Detta toppar allt annat"

Bild till nyheten Engelsk press: "Detta toppar allt annat"
De engelska tidningsmurvlarna var lyriska efter Liverpools mirakulösa vändning mot Barca. Här hittar du ett axplock med alla superlativer.
James Pearce, Liverpool Echo

Det här var en kvällsom ingen annan. Även för klubb som är känd för att producera mirakel i Europa. Klopps Liverpool bröt ny mark.

Glöm St Etienne, Olympakos och Chelsa. Denna förbluffande prestation står i en klass för sig. 

Snacka om triumf. Laget var helt avskrivna efter 0-3-förlusten på Camp Nou sex dagar tidigare, "The Reds" var utan Mo Salah, Forberto Firmino och Naby Keita på grund av skador. Alla odds var emot dem, men på något sätt lyckades de producera en prestation av hiskeliga mått. Det var hjältar över hela planen. 

Just när Liverpool såg ut att gå tomhänta från en otrolig säsong så är de nu 90 minuter från att lyfta Champions League-bucklan för sjätte gången och driva bort demonerna från Kiev.

Neil Jones, Goal.com

De har sett en del fantastiska saker i denna otroliga arena, men ingenting som detta.

Liverpool är Champions League final. Låt det sjunka in för en stund. Klopp bad om ett mirakel och hans spelare levererade. Det största Anfield har sett? Det måste det vara.

"Jag kommer att minnas detta för alltid", sa Klopp. Han såg tagen och utmattad ut på presskonferensen efteråt – och inte undra på det. Hur kan han vara lugn ett natt som denna? På slutet, efter att domaren Cuneyt Cakir signalerat för full tid så ställde Liverpoolspelarna och staben upp framför The Kop som sjöng "You´ll Never Walk Alone". 

Det gick rysningar. Det var tårar bland spelarna. Till och med gapande Barcelona-fans fann tid att applådera. Det var klass av de chockerade katalanerna. 

Detta är vad Klopp har skapat. Det här är vad klubben har blivit; en fusion av känslor, passion, kvalitet. Vinnare. Hjältar. Älskade av sina supporters, med all rätt.

David Lynch, Evening Standard

Har Alisson Becker räddat så många skott under en match sedan han skrev på för Liverpool? Brassen brukar normalt vara åskådare när "The Reds" attackerar sönder sina motståndare, men här sattes han på svåra prov när Barca tryckte på för det mål som skulle ha dödat semifinalen, speciellt i första halvlek.

Fansen fick nya bevis för att Klopp köpt en målvakt som inte bara är bra med fötterna. 26-åringen är en magnifik "shot-stopper" och förtjänar sin plats i Champions League-finalen precis lika mycket som sina lagkamrater. Kaptenen Jordan Henderson är en spelare som förkroppsligar vad det handlar om att vara kapten för "The Reds"; mod, engagemang, kvalitet. Han visade upp allt detta mot ett Barcelonamittfält, som kanske har finare kvaliteter, men inte när det handlar om ren och skär vilja.

Just när du trodde att han inte hade mer att ge så pressade han över hela planen, vilket hjälpte hemmalaget att vinna tillbaka bollen. 

Om han spelar så där i Madrid så kommer han att lyfta den berömda bucklan.

Jonathan Liew, Independent

Detta är Liverpools gåva; att riva upp allt som du trodde och visste om fotboll och fotbollsspelare. 

Att ta dig – mentalt och fysiskt – till en plats du inte känner till och aldrig velat gå till. Att få dina örontrummor att ringa, dina sinnen att skaka och ditt hjärta pumpa till en gräns att det är det enda du kan tänka på. Till den gräns där du börjar ifrågasätta dig själv. Till den gräns där du inser att du har ett stort tomt gap i ditt vänstra bröst.

De närmaste veckorna kommer att vara fulla av liv och rörelse. Det finns en Premier League-titel att vinna eller förlora. Sedan är det Madrid, Ajax eller Tottenham, och timmar att söka runt på Expedia, Skyscanner och WhatsApp för att finna en säng eller en våning.

Men när säsongen är över kommer Liverpoolfansen – för åratal framåt – att snacka om om den här natten. "The Barcelona game", kommer de att säga och det är allt de behöver sägas. 

En kväll när Anfield lyfte och gjorde det omöjliga, en kväll när publiken och miljoner tv-tittare förlorade sig i den galna, farliga förgiftningen som är fotboll.

Dave Usher, ESPN

Det har funnits många magiska kvällar på Anfield i Liverpools Europa-historia men detta toppar allting annat. 

Ingen gav "The Reds" en chans att vända 0-3 från första matchen, men på något sätt lyckades de efter en pulserande prestation. Trent Alexander-Arnold var sensationell. Defensivt var han magnifik, hans passningspel var som under Steven Gerrards glansdagar och hans inlägg slår ut allt annat i Europa. Han skapade det andra målet med en lågt inlägg och visade sig kvicktänkt när han låg bakom det avgörande fjärde målet med en smart hörna medan alla Barcelona-spelarna stod och sov. 

Det är inget du normalt ser från en 20-åring – men han är ingen normal 20-åring.

En kväll när alla spelare var tvingade att kliva fram så var Fabinho den främste i gämget. Vad han gjorde var häpnadsväckande, speciellt med tanke på att han åkte på ett hårt gult kort efter tio minuter för en suverän tackling på Suarez.

Han satte tonen tidigt med sina tacklingar och sin aggressivitet. Till och med i sista minuten var han där och plockade bort Messi. Väldigt få spelare lyckas hålla Messi så tyst, men Fabinhos insats var monstruös.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer