Spurs i finalen!

Bild till nyheten Spurs i finalen!
Liverpool gjorde det igår, Tottenham gjorde det idag - ännu en makalös vändning betyder att det blir en helengelsk final i Champions League 2018/19.

Liverpool säkrade en plats i Champions League-finalen i Madrid efter en helt otrolig match på Anfield där Barcelona besegrades med 4-0.

Under onsdagskvällen skulle en finalmotståndare utses när Ajax tog emot Tottenham. Holländarna kom till matchen med en 1-0-seger från det första mötet.

Det började bäst för Ajax och de gick upp i en 2-0-ledning i den första halvleken, vilket innebar att Tottenham behövde göra tre mål för att avancera. Precis som Liverpool igår kom Tottenham ut i den andra halvleken och gjorde två snabba mål. 2-2.

Lucas Moura stod för båda målen och nu var Pochettinos mannar bara ett mål från final. Det såg dock länge ut som att Ajax skulle hålla ut och lyckas ta sig till vidare, men när klockan stod på 90+5 fullbordade Lucas Moura sitt hattrick och sköt därmed engelsmännen till final.

Det blir alltså en final mellan två Premier League-lag för första gången sedan 2008.

Finalen spelas lördag den 1 juni i Madrid på Wanda Metropolitano.