Uppdaterad: Klopp inför Wolves

Bild till nyheten Uppdaterad: Klopp inför Wolves
Se Jürgen Klopps presskonferens inför den avslutande Premier League-omgången + textad sammanfattning.

– Det har varit en vecka fylld av mirakel. Det skulle vara fint med ännu ett stort fotbollsögonblick för var del i helgen. Veckan är inte över ännu. Söndagen räknas också, sa Klopp.

Klopp om Wolverhampton

– Wolves har spelat väldigt fin fotboll och är exceptionella på kontringar. Nuno gör ett fantastisk jobb där. Det gör vår match ganska svår. Det är svårt att bli mästare, det enda vi kan göra är att vinna vår match.

Om Barcelona-matchen

– Många förväntade sig kanske Manchester City mot Barcelona i finalen. Du kanske satte pengar på att ett engelskt lag skulle vara involverat, men jag tror inte att det kommer att ske så många gånger igen att fyra engelska lag är i final i de två europacuperna.

– De största klubbarna i England önskar att vara med i Europa över allt annat. Resten av England vill inte det.

– Tisdagens match var ett av de största ögonblicken i fotbollshistorien, inte bara för Liverpool. Nu handlar det om söndag. Wolves kommer att visa att de inte bara är passagerare. Vi behöver vara redo.

– Vi skulle behövt en hammare för att slå bort leendena på våra läppar efter matchen i tisdags.

Om skadeläget

– Denna vecka måste vi tänka "det är bara smärta". Hendo sa att det bara var smärta, Robertson sa att det bara var smärta, men det var våldsam smärta. Men de kommer att vara redo.

– Firmino är inte spelklar i helgen. Salah såg bra ut under firandet och han kommer att träna idag.

Om den intensiva perioden

– Vi har haft fler lediga dagar än vad jag tillåtit under hela min tränarkarriär, detta just på grund av det intensiva spelschemat. 

Klopp gav också en känga till Nations League.

– Om vi inte lär oss att ta hand om dessa spelare så finns det en risk att vi förstör den här fantastiska sporten.

Om antalet poäng i ligaspelet

– Det är fantastiskt att vi bara har förlorat en enda match ännu. City har inte spelat så många oavgjorda matcher, vilket är sällsynt. Nästa säsong handlar det också om att bli mästare, inte om att få 500 poäng. 

– Om jag skulle beskriva gruppen lite kort så skulle jag säga "det är bara smärta". Det är vad vi har varit igenom denna säsongen. Det är bara smärta, låt oss fortsätta.

Om sitt speciella band med supportrarna

– Supportrarna måste hantera mig då jag bara är en ensam individ. Jag har ett större urval eftersom det finns så många supportrar. Det är tur och tillfälligheter som gör att det passar bra i relationen, men det passar verkligen bra. 

– Detta handlar mest om hur grabbarna presterar. Jag kunde ha varit världens roligaste, men om grabbarna inte spelar bra så skulle inte skratta åt mina skämt. Så ser mitt liv ut. Den spelargrupp som vi har är så speciell.

Om detta blir sista gången vi ser Sturridge och Moreno på Anfield

– Vi får se. Går kontrakten ut för båda? Det är möjligt. 

– Jag pratar inte om kontrakt även om de avslutas efter säsongen. Detta är inte rätt tid för det. 

Om priserna för att se Champions League-finalen

– Resebyråer och hotellkedjor är uppenbarligen inte dumma. Det är väldigt dyrt att åka till Madrid, men det är åtminstone inte i en annan del av världen. Hur kan man ha finaler i Kiev och Baku?

– Dessa beslut måste bli mer rimliga. Hur tar man sig till Baku? Jag vet inte hur de kommer fram till sådana beslut.

– Ett rum som vanligtvis kostar 100 pund kostar nu 2700 pund. Jag känner med de som ska betala för det.

Om sammanhållningen i laget

– Förhållandet mellan oss i laget har blivit bättre och bättre. Det har förbättrats genom erfarenheter och hur vi har hanterat ögonblick som inte var så roliga. Att vara stabil är det svåraste i en fotbollsspelares liv. Vi har en väldigt speciell spelargrupp.

Om Tottenham och Ajax

– Det var briljant. Grattis till Pochettino. Det Ajax gjorde under turneringens gång var briljant. I finalen möts de två lagen med störst hjärtan. Det mest talangfulla laget sett till ålder spelade semifinal och var Ajax.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer