Rapport: Tvåa trots 97 poäng

Bild till nyheten Rapport: Tvåa trots 97 poäng
Det blev en planenlig seger i den sista omgången, men det blev det även för Manchester City som med sina 98 poäng är Premier League-mästare säsongen 2018/19.

PREMATCH

Det fanns bara ett enda fokus inför dagens match - vinn matchen för att hoppet om titeln ska leva.

FÖRSTA HALVLEK

Det tog 17 minuter innan Liverpool tog ledningen. Ett inlägg från Alexander-Arnold, vem annars?, hittade Sadio Mané som enkelt satte bollen i nät. Den unge högerbackens tolfte (!) assist för säsongen - nytt rekord i Premier League.

Wolverhampton var väldigt defensiva i sin utgångsposition och lät Liverpool dominera bollinnehavet. Liverpool hade dock svårt att skapa något i målchansväg.

Precis innan halvtid var Wolves ytterst nära att kvittera efter en snabb kontring, men avslutet tog i ribban.

ANDRA HALVLEK

Det var ingen högkvalitativ halvlek efter pausvilan. Wolverhampton pressade på ett tag, men när det inte gav någon effekt tappade de tempo och Liverpool kunde återigen dominera bollinnehavet.

Ju längre halvleken led, ju lägre tempo blev det. Wolverhampton backade hem och hemmalaget valde att hålla i bollen och spela av mycket tid.

Samma kombo som stod för 1-0-målet skulle också sätta spiken i kistan för matchen genom 2-0 med tio minuter kvar att spela. Ett svepande inlägg signerat Alexander-Arnold nådde Manés panna och 2-0 var ett faktum.

Kort därefter hade Van Dijk en nick i ribban efter ännu ett inlägg från Alexander-Arnold. Det blev också matchens sista målchans.

2-0 blev det och upp på 97 poäng totalt. Dessvärre gjorde även Manchester City vad de skulle och vann mot Brighton, en seger som ger Pep Guardiolas manskap titeln. En ynka poäng före Liverpool.