– Den största utvecklingen jag sett

Bild till nyheten – Den största utvecklingen jag sett
Jürgen Klopp hade blandade känslor efter 2-0-segern mot Wolverhampton.

Trots att Liverpool gjorde vad de skulle mot Wolverhampton så lyckades Manchester City hålla undan och vinna Premier League 2018/19.

– Jag har blandade känslor nu, säger Klopp till pressen.

– Först och främst: grattis till Man City. De har haft en otrolig säsong. Vi också, men jag vill gratulera Pep och alla andra. Vi gav allt vi hade för att göra det så svårt som möjligt för dem, men det var inte tillräckligt. Jag kunde inte vara stoltare över grabbarna.

– Vår säsong är ganska otrolig också. Den har varit exceptionell. Vi borde få en utmärkelse för den bästa utvecklingen som jag kan minnas.

– Detta är inte rätt ögonblick där vi ska berätta för folk vad vi tänker. Alla vet att vi kommer att försöka igen. Men just nu, i detta ögonblick, när man verkligen vill något, då känner man besvikelse. Det är precis vad vi är - besvikna. 

– Folk har älskat vad grabbarna har gjort denna säsongen. Det är verkligen speciellt. Vi kan själva bestämma hur vi ska hantera detta och vi är alla redo för att ta nästa steg vidare.

Det var en speciell stämning på Anfield på grund av utgångsläget, det var mycket fokus på Manchester Citys match mot Brighton.

– Det var inte enkelt, säger Klopp på frågan om hur de hanterade det.

– Det är inte lätt att förbereda ett lag för sådana situationer. Först trodde jag att det var en kvittering från Brighton. Men samtidigt var det ett litet lyft, man kunde se hur grabbarna utnyttjade det där och då. 

– Det var tydligt vad som hände då stämningen inte var lika extatisk längre.

Liverpool slutar alltså på 97 poäng men slutar ändå tvåa i ligaspelet. 

– Vi måste vara väldigt nära perfektion för att vinna Premier League när det ser ut så här. 

– Just precis nu är det inget roligt ögonblick, men 97 poäng är otroligt. I vilket annat land som helst hade det inneburit ligaguld, men inte mot City. Sådan är konkurrensen och grabbarna är redo för att försöka igen. De har min maximala respekt. Liverpoolsupportrarna också.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer