Derby till play-off-final

Bild till nyheten Derby till play-off-final
Harry Wilson målskytt när Derby slog ut Leeds i kampen om uppflyttning till Premier League.

Första mötet mellan Derby och Leeds slutade i en 1-0-seger för Leeds på bortaplan.

Ikväll tog Leeds emot Derby på Elland Road i en match som skulle avgöra vilket lag som möter Aston Villa i en direkt avgörande match om uppflyttning till Premier League.

Leeds tog ledningen genom Stuart Dallas halvvägs in i den första halvleken, men ett mål precis innan pausvilan och ett precis efter gav Frank Lampards Derby ledningen med 2-1. Liverpoollånet Harry Wilson satte sedan 3-1 på straff.

Stuart Dallas reducerade för Leeds vilket innebar att dubbelmötet var oavgjort totalt sett. Bortamålsregeln som används i bland annat europaspel är inte i bruk i dessa matcher.

Det skulle dock bli Harry Wilson och co som drog det längsta strået efter att Gaetano Berardi blivit utvisad för hemmalaget. Derby tog över i spelet 11 mot 10 och spelövertaget skulle leda till ett mål av Jack Marriott som innebar 4-2.

Det blev inga fler mål i matchen och det blir Derby som ställs mot Aston Villa i play-off-finalen.