20 spelare med osäker framtid

Bild till nyheten 20 spelare med osäker framtid
Det kan komma att bli storstädning på Anfield i sommar.

Förra sommaren spenderades hundratusentals pund på klasspelare som Alisson Becker, Fabinho, Naby Keita och Xherdan Shaqiri.

Bara tre etablerade skeppades iväg från truppen: Emre Can (fri transfer), Danny Ward (£12,5M) och Ragnar Klavan (£2M).

Den här sommaren kan det bli mycket väl bli rena svängdörrarna på Anfield. 

Här är en lista med 20 spelare det snackas om just nu.

Daniel Sturridge

Kontraktet upphör den 30/6 och kommer inte att förnyas. 

Sex och ett halvt skadefyllda år är därmed till ända och klubben får en lönelättnad på £120 000/vecka. 

Matcher/mål för LFC: 160/67

Alberto Moreno

Spanjoren har bara gjort två PL-matcher denna säsong och kontraktet upphör 30/6. Ryktas om övergångar till moderklubben Sevilla eller till och med Barcelona.

Möjligen kan Moreno ersättas av U23-kaptenen Adam Lewis, men det troliga är att Klopp ger sig ut på jakt efter en ny. Klubben har scoutat Bristol Citys Lloyd Kelly under våren.

Matcher/mål för LFC: 141/3

Connor Randall

Avtalet löper ut för den 23-årige högerbacken/högermittfältaren och det står redan klart att scousern får söka sig en ny klubbadress.

Matcher/mål för LFC: 8/0

Adam Bogdan 

Står också utan kontrakt den 30 juni och det snackas om att skotska Hibernian, där 31-åringen gjort bra ifrån sig på lån, vill behålla den ungerske keepern permanent.

Matcher/mål för LFC: 6/0

Simon Mignolet

Står under kontrakt till juni 2021, men ville lämna redan i somras då klubben köpte in Alisson. Har trots detta visat upp en otroligt proffsig attityd som reserv men belgaren kommer knappast att acceptera ännu en säsong som nummer 2. Eller?

31-åringen, som enligt uppgift tjänar £60 000/vecka, kräver speltid och LFC kan vara beredda att sälja för £10-12M. 

Matcher/mål för LFC: 204/0

Dejan Lovren 

Har bara gjort 18 matcher i liga- och cup (minst av alla i försvarslinjen) under en hårt skadedrabbad säsong. 

Lovren, som fyller 30 i sommar, har kontrakt i ytterligare två år, men frågan är om han vill stanna och kämpa – eller om klubben kan tänka sig att sälja. Värderas till £10-15M. 

Enligt uppgift tjänar kroaten cirka £100 000/vecka.

Matcher/mål för LFC: 170/7

Adam Lallana

Den skadedrabbade 31-åringen har bara gjort 16 matcher denna säsong och spelat mindre än 600 minuter i liga- och cuper. Säsongen innan var ännu sämre.

Sitter på ett kontrakt värt £70 000/vecka och i likhet med Lovren kan det vara läge att sälja nu och casha in cirka £10M även om det säkert gör ont i Klopp att släppa ifrån sig sin gullegris.

Kontraktet löper ut nästa sommar.

Matcher/mål för LFC: 156/21

Nathaniel Clyne

Den 28-årige högerbacken, som varit på lån i Bournemouth under våren, är till salu för cirka £15M. 

Ännu en spelare som uppges tjäna omkring £70 000 per vecka och som inte längre har något att tillföra truppen. 

Bournemouth, West Ham och "nygamla" Southampton uppges vara en tänkbar destination i sommar.

Matcher/mål för LFC: 103/2

Marko Grujic 

Har gjort succé på utlån i tyska Hertha Berlin och kommer sannolikt att få en chans att imponera på Klopp under pre-season och kanske ersätta Lallana i truppen. 

Andra uppgifter gör gällande att 23-åringen är het på marknaden och att klubben är beredd att lyssna på bud från £30M.

Den summan visar att Klopp knappast gett upp hoppet om den spelskicklige serben, som var hans första spelarköp från Röda Stjärnan i januari 2016.  

Matcher/mål för LFC: 14/0

Harry Wilson

De flesta fans vill se att Wilson får en ärlig chans av Klopp efter sitt suveräna låneuppehåll i Derby County, som nu är en seger från en Premier League-plats nästa säsong.

Några av de reportrar som följer klubben närmast tror att klubben kan tänka sig att sälja Harry om det rätta budet kommer in – men inte innan Klopp har tagit sig en närmare titt på den 22-årige walesaren under pre-season. 

Ett nytt utlån till en PL-konkurrent kan också bli aktuellt. 

Matcher/mål för LFC: 1/0

Rafael Camacho

Den talangfulle portugisen, som debuterade som högerback i cupmötet mot Wolves i januari och hoppade in i slutminuterna mot Spurs den 31 mars, har främst imponerat som högermittfältare och striker i U23. 

Men hans kontraktssituation och framtid är i högsta grad grumlig.

Vissa hävdar att Camacho står utan kontrakt i sommar, medan andra menar att han redan har ett längre avtal men ändå vill flytta hem till Portugal. Vad som verkligen gäller lär vi få veta inom sinom tid.

Klubben värderar 18-åringen till £10M. 

Matcher/mål för LFC: 2/0

Danny Ings

Den 26-årige anfallaren lånades ut till Southampton den gångna säsongen, men övergången ska nu göras permanent för £20M den 1 juli. Good luck, Danny Boy!

Matcher/mål för LFC: 25/4

Loris Karius

Lånades ut i somras efter sviterna av mardrömsfinalen i Kiev. Turkiska Besiktas har förpliktat sig att betala £7,25M för tysken om vissa kriterier gällande insatser och antal matcher infrias.

Enligt avtal är han också utlånad över nästa säsong, men det är mycket möjligt att Karius och Besiktas går skilda vägar redan i sommar. To be continued.

Matcher/mål för LFC: 49/0

Ryan Kent

Har nyligen uttalat sig om att han har tröttnat på att flänga hit och dit på utlån och allt pekar på att Liverpool kommer att försöka casha in £10-12M i en försäljning.

Intresse från klubbar i PL och Championship saknas inte.

Den 22-årige yttern har haft en riktigt fin säsong under Steven Gerrard i Glasgow Rangers och valdes även till årets unga spelare i skotska ligan. 

Matcher/mål för LFC: 1/0

Pedro Chirivella

Mittfältaren har också uttryckt önskemål om att få lämna klubben och flytta hem till Spanien. 22-åringen har bara kunnat träna under våren då hans planerade utlån till Extremadura i januari havererade på grund av pappersstrul.

Matcher/mål för LFC: 5/0

Ovie Ejaria

Efter tre låneuppehåll på två säsonger talar det mesta för att den 21-årige mittfältaren blir kvar på en permanent deal i Championship-klubben Reading, där han varit utlånad under våren.

Matcher/mål för LFC: 8/0

Herbie Kane 

Har gjort dundersuccé för Doncaster Rovers i League One och förlängde kontraktet med LFC så sent som i december. 

Men därifrån till PL är steget långt. Möjligen vill Klopp kika närmare på den 20-årige mittfältaren under pre-season, men det mesta talar för att Herbie lämnar permanent alternativt lånas ut ännu en säsong.

Matcher/mål: 0/0

Sheyi Ojo 

Den 21-årige yttern, som hade en sådan lovande start på Liverpoolkarriären för tre år sedan, har haft en blytung säsong på lån i franska Reims. Klubben är villiga att lyssna på anbud för omkring £3M.

Matcher/mål för LFC: 13/1

Allan 

Den spelskicklige lille brassen köptes in 2015 för £500 000 pund men har inte lyckats spela till sig ett arbetstillstånd i England trots fem låneuppehåll i finska SJK, belgiska Sint-Truiden, tyska Hertha Berlin, cypriotiska Apollon Limassol och Eintracht Frankfurt. 

Allt pekar på att 22-åringen nu stannar kvar i brasilianska Fluminense, dit han lånades ut i våras. 

Matcher/mål för LFC: 0/0

Taiwo Awoniyi

Ser ut att gå samma öde som Allan. Nigerianen har varit utlånad till FSV Frankfurt, NEC, Mouscron (två gånger) och Genk utan att lyckas spela till sig ett arbetstillstånd. 

Har imponerat på utlån i belgiska Mouscron under våren och det ryktas om att Schalke 04 är redo att bjuda £10M för anfallarens tjänster. 

Möjligen kan det också bli fråga om ett nytt utlån, då Taiwo står på gränsen att få debutera i det nigerianska landslaget. 

Matcher/mål för LFC: 0/0

Totalt är det 20 spelare som är i farozonen (vissa redan klara enligt sammanställningen ovan) att få lämna och klubben kan i så fall dra in en bit över £100M i övergångssummor samt minska löneutgifterna med en halv miljon pund i veckan.

Vilka tror/hoppas du försvinner i sommar? Vilka bör behållas och kanske lånas ut? Logga in och kommentera.

Källa: Thisisanfield och LFC.nu


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer